Film / seriál

Desivo vtipné prízraky

Americká komédia Scary Movie 3
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na Skylink Live TV Sledovať

Pre koho sú horory príliš silná káva, môže skúsiť odľahčenejšiu formu paródií známych filmových kultoviek.

V poradí tretí Scary Movie je opäť plný bláznivých fórikov, hollywoodskych hviezd a na pranier si berie hlavne dva filmové hity – horor Kruh a sci-fi Matrix. Vzniká tak nesmierne zaujímavý príbeh, ako mladá diva pri skúmaní tajomných kruhov v obilí zistila, že je vyvolená a len ona môže pomôcť americkému prezidentovi zabrániť v invázii mimozemšťanov na Zemi. Bláznivú komédiu nemohol režírovať nikto iný ako David Zucker. Toto chce pohodlný gauč a kopu popcornu...

Sebaparódia

Scary Movie si vždy pohrával s paródiou a satirou, čo malo u divákov úspech. V treťom pokračovaní to nie je inak a opäť si tvorcovia vzali na mušku známe filmy a vybrané ikonické scény. Samozrejmosťou je aj v tomto diele plejáda známych tvárí. Aj keď sa hovorí do tretice všetko dobré, z celej série je toto pokračovanie asi najslabšie.

Kde urobili súdruhovia chybu? Predovšetkým jednotlivé gagy neposunuli ďalej. Proste si vyberali scény, ktoré len pretočili totožne s inými hercami a pridali trochu obscénnosti alebo násilia. Napríklad ako v scéne z 8. míle, kde sa Simon Rex pustí do súboja v klube s afroamerickým rapperom. V závere pribudla strieľačka, ale inak je to len slabší odvar pôvodného filmu, navyše bez pôvodného kontextu, takže scéna nemá také „grády“. Trochu lepšie sú na tom reminiscencie na Znamenia, kde Tom Logan (Charlie Sheen) nájde veľký kruh v obilí s šípkou smerujúcou k jeho domu. Hlavnú zásluhu na tom má samozrejme Charlie Sheen, ktorému paródie sedia ako uliate. Mimochodom, Scary Movie 3 bol po desiatich rokoch prvá „sranda“, v ktorej si po Horúcich strelách 2 Sheen zase zahral. Asi najznámejšia potom bude titulková scéna s Pamelou Anderson a jej push-upkou, ale to uvidíte sami.

A tak by sme mohli pokračovať vo výpočte menej vydarených, ale aj naozaj vydarených scén parodujúcich jednotlivé filmy. Podstatou celej série Scary Movie je však predovšetkým zábava, a toho sa tvorcovia držia po celý čas. Navyše nemajte obavy aj napriek vyššie spomínaným výhradám, je jasné, že nejde o prepadák, inak by na natáčanie nekývlo toľko známych hviezd. Opäť je to proste a jednoducho film natočený čisto len pre divácke pobavenie. A nie je pochýb, že sa pri natáčaní bavil tiež celý štáb.

Zaujímavosť

Tretí diel paroduje predovšetkým filmy Znamenia (2002), Kruh (2002), 8. míľa (2002), Matrix (1999), Texaský masaker motorovou pílou (1974) alebo Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (2001).

Scary Movie 3

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71,6 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox

Réžia David Zucker

Scénár Craig Mazin, Pat Proft

Obsadenie Anna Faris, Regina Hall, Charlie Sheen, Simon Rex, Leslie Nielsen, Drew Mikuska, Queen Latifah

Dĺžka 84 min.

Rok 2003

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC