Súťaž

Predveď, čo je v tebe!

Predveď, čo je v tebe!
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ HD na Skylink Live TV Sledovať

Akrobacia, tanec, spev (a to aj operný) alebo show cyklistického kvarteta… Čo majú tieto disciplíny spoločné? Vynikali v nich víťazi minulých šiestich ročníkov súťaže Česko Slovensko má talent (ČSMT). TV Prima v spolupráci s televíziou JOJ pripravuje úplne novú sériu, v ktorej tiež predstaví hneď niekoľko noviniek. Takže nudiť sa určite nebudete!

Jednou z najväčších zmien je, že v chystanom ročníku neuvidíme v porote Luciu Bílu. „Prežila som s Talentom krásnych šesť rokov. Môj program je ale taký nabitý, že nestíham – kreslo porotcu preto s láskou prenechám niekomu, kto bude rovnaký nadšenec ako ja,“ povedala.

Oným nadšencom je nakoniec nemenej talentovaná speváčka Marta Jandová, ktorá doplní Jara Slávika, Dianu Mórovú a Jakuba Prachařa. Ten je so súťažou previazaný od začiatku, avšak trochu inak – prvé štyri ročníky moderoval spolu s Martinom Rauschom a od piateho sa presunul medzi porotcov.

Úplne nová bude aj moderátorská dvojica. Po dvoch rokoch, kedy show uvádzali dvaja Slováci – Marcel Forgáč a Milan Zimnýkoval – sa vracia zástupca Česka. Bude ním David Gránský. Ešte len dvadsaťšesťročný rodák zo Znojma sa do povedomia verejnosti prvýkrát dostal pred desiatimi rokmi, a to v súťaži X Factor. Tú síce nevyhral, ale teraz s odstupom niekoľkých rokov môžeme s kľudným srdcom povedať, že je jedným z mála účinkujúcich, ktorí to dotiahli v showbiznise ďaleko. Zahral si napríklad v seriáloch Vyprávěj, Gympl s (r)učením omezeným či v Ohnivom kurati. Medzitým stihol aj niekoľko filmov (Špindl, Čertoviny) a relácií – a to v úlohe účinkujúceho (Tvoje tvář má známý hlas) i moderátora (TOP STAR magazín). David na svojej kariére tvrdo pracuje, my mu moderovanie tejto obrovskej show naozaj prajeme a sme zvedaví, ako sa mu bude dariť. „Trému nemám, ale určite ma bude zaujímať, čo na môj výkon povie skvelý moderátor predchádzajúcich ročníkov Jakub Prachař, ktorý ma bude sledovať z poroty,“ zveril sa novopečený moderátor ČSMT.

Natáčanie v divadle bolo v prípade šiestej série veľmi náročné. Natáčalo sa celý týždeň v kuse, a to 12 hodín denne!

Slovenským zástupcom v moderátorskej dvojici bude skúsená herečka, speváčka a stand-up komička Lujza Garajová Schrameková. Rovnako ako jej o 6 rokov mladší český kolega, aj ona prešla množstvom seriálov, naťukla filmový priemysel a do toho spieva. Na rozdiel od Davida má ale za sebou aj rad úspešných stand-up vystúpení a tvorcovia ČSMT si preto sľubujú, že do súťaže vnesie kvapku irónie a ostrejší humor. „Mám samozrejme trošku stres, ale zároveň cítim, že si užijem horu srandy. A tú ja mám naozaj rada,“ povedala k prípravám show Lujza.

Česko Slovensko má talent sa na naše obrazovky prvýkrát dostalo v roku 2010. Od tých čias show zažila veľa zmien. Sme zvedaví, o čo sa bude súťažiť tento rok a aké prapodivné disciplíny si na nás účinkujúci pripravia.

Simon Cowell

Cowell je taká legenda v žánri reality show. Päťdesiatosemročný rodák z Londýna je známy tým, že si ako porotca v speváckych súťažiach vôbec nebral servítky a nebohých účinkujúcich dokázal rozplakať skôr, než dopovedal vetu. Neskôr vymyslel franšízy X Factor a America's Got Talent a stal sa boháčom – jeho súčasný majetok sa odhaduje na viac ako pol miliardy a ročný príjem na takmer 100 miliónov dolárov.

Zaujímavosti

Pre zaujímavosť môžeme prezradiť, že sa prihlásilo veľa zahraničných súťažiacich zo všetkých svetadielov, vzrástol počet účastníkov z Ruska a Ukrajiny.

Prihlásilo sa tiež najviac striptérskych čísiel za všetky série ČSMT a veľa kúzelníkov.

Zatiaľ vo všetkých sériách sa na casting dostavil aj legendárny dôchodca-spevák Jozef Pátrovič (77). Už vlani médiám povedal, že sa do ďalšej série neprihlási, ale nikdy nehovor nikdy. Uvidíme ho aj tento rok?

Petr Horníček z dua Daemen, ktoré vyhralo prvú sériu súťaže, založil divadelno-akrobatický projekt Loser(s). Novo-cirkusové predstavenie bude k videniu napríklad na Letnej Letnej – festivale nového cirkusu a divadla, ktorý sa koná každý rok v druhej polovici augusta v Prahe.

Pozrite si aj

Ohnivé kura

Jeden z porotcov, Jakub Prachař, hrá v českom seriáli kuchára Mikea, ktorý prevádzkuje krčmu v Jánových Lázniach spolu so svojím kamarátom Burákom. Tento rok tvorcovia natočili piatu sériu a okrem Prachařa sa môžete tešiť aj na Jana Dolanského, Kristínu Leichtovú alebo Simonu Babčákovú.

Česko Slovensko má talent 7

Súťaž
Hodnotenie FDB 51,2 % Hodnotenie redakce
Foto TV Prima

Réžia Jeffo Minařík

Obsadenie

Jakub Prachař, Jaroslav Slávik, Diana Mórová, Marta Jandová…

 

Dĺžka 92 min.

Rok 2010

JOJ HD streda 8. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC