Film / seriál

Som mama

Som mama
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ HD na Skylink Live TV Sledovať

Nie je to len tak obyčajná mama. Pred časom začala písať blog, ktorý potom pretavila do úspešných knižiek, a teraz je jednou z najznámejších mamičiek na Slovensku i v Česku. Nad jej vtipnými zážitkami spojenými s materstvom sa môžete pobaviť aj v novom seriáli Som mama.

Kristína Farkašová je úspešná slovenská herečka a moderátorka, a tiež matka dvojičiek – roztomilých dievčatiek Ely a Matildy. Vo svojich blogových, prípadne knižných zážitkoch oznamuje svetu, ako prežívala intenzívne obdobie tehotenstva a materstva. Jej postrehy sú trefné, postoj k životu aj napriek najrôznejším ťažkostiam povzbudivo optimistický. Možno aj preto, že ku všetkému pristupuje s humorom – i miernym sarkazmom.

Jednotlivé epizódy seriálu vždy majú svoju hlavnú tému, ktorú riešia všetky postavy, ale každá po svojom. Finančné zabezpečenie, radosti a strasti spoločného bývania, vzťah s vlastnými rodičmi i rodičmi partnera, vyrovnávanie sa s rozmanitými a mnohokrát protichodnými trendami týkajúcimi sa starostlivosti o deti, príprava na pôrod a pôrod samotný. Otázka kariéry a jej prípadného obetovania na oltár rodičovstva. Kto z rodičov nikdy nič podobné neriešil?

Farbistý dej vždy dopĺňa monológ hlavnej hrdinky Tiny, ktorým nezameniteľne glosuje prebiehajúce udalosti. Tina dobre vie, že nie je adeptkou na matku roka. Opakuje stále rovnaké chyby, občas jej dôjde trpezlivosť, či už s deťmi, alebo manželom, ale zatiaľ čo niektoré ženy by boli v podobných situáciách na pokraji zrútenia, práve ironický odstup je tým, čo ju každý deň drží nad vodou. Seriál tak môže byť zdrojom inšpirácie pre všetky mamičky (a otcov), že pristupovať ku každodenným problémom sa dá aj s humorom.

Kristína Farkašová s písaním začala veľmi skoro, vraj už vo štvrtej triede, kedy si založila denník. Sama seba opisuje ako „grafomanku.“ A ako dokazuje úspech knižiek Som mama a Stále som mama, začať písať „pre ľudí“ bolo správnym rozhodnutím. A krok, ktorý viedol k tomu, aby z knihy vznikol seriál, je úplne logický. Z úspešných bestsellerov často vznikajú úspešné filmy a seriály, tak prečo by sa to nemohlo podariť aj v tomto prípade?

„Podľa môjho názoru sme ducha knihy zachovali. Je to zábavné, ale aj dojemné, "prehovorila za tvorcov seriálu jedna z herečiek Michaela Čobejová. Medzi ďalšími hereckými menami spomeňme Zuzanu Kanócz. Tú si môžete pamätať ako pôvabnú Lauru z filmu Román pre ženy.

To, či sa seriálová adaptácia bestsellerov podarila, môžete posúdiť aj vy. Seriál sa prvýkrát vysielal 5. septembra – a ak vám utiekol prvý diel, jednoducho si ho nájdite na Skylink Live TV. Ak hľadáte oddychovú a nenáročnú zábavu, seriál Som mama vás pravdepodobne nesklame.

Kristína Farkašová

Kristína Farkašová pochádza z hereckej rodiny, a hoci rodičia ju pôvodne od herectva odrádzali, študovala Vysokú školu múzických umení a rok aj pražskú DAMU. Spočiatku písala len divadelné recenzie, ale postupne sa začala objavovať v seriáloch, divadle i filme. Českí diváci si ju môžu pamätať z filmu Poslední plavky, kde hrala s Petrom Čtvrtníčkom. Na Slovensku je známa hlavne zo seriálov Rodinné tajomstvá alebo Ordinácia v ružovej záhrade.

Zaujímavosti

Herečky, ktoré dostali úlohu tehotných sa pri natáčaní pekne zapotili. Vo vypchatých bruchách mali zabudované mikroporty, takže sa okrem tepla sťažovali aj na otlačenú kožu. Seriálového manžela Kristíny Farkašovej hrá český režisér Jiří Havelka, ktorý okrem iného spoluzakladal televíznu stanicu Óčko. Ako herca ste ho mohli vidieť v seriáli televízie Prima Zázraky života alebo v podarenom projekte HBO Až po uši.

Pozrite si aj

Nabúchaná

Jedno náhodné stretnutie úspešnej televíznej moderátorky a mladého chlapíka, ktorého najviac zo všetkého zaujíma poflakovanie a fajčenie marihuany, skončí neplánovane – tehotenstvom. Čo teraz?

Čtyři v tom

Úspešný dokumentárny seriál Českej televízie mapuje životné etapy ľudí, ktorí očakávajú príchod potomka.

Som mama

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto JOJ Family

Réžia Ján Novák

Scénár Kristína Farkašová

Obsadenie Kristína Farkašová, Jiří Havelka, Ján Dobrík, Boris Farkaš, Anna Šišková, Štefan Martinovič, Michaela Čobejová, Zuzana Kanócz

Dĺžka 20 x 40 min.

JOJ HD streda 5. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC