Film / seriál

Doctor Doctor – Tento doktor vás chytí za srdce

Doctor Doctor – Tento doktor vás chytí za srdce
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na Skylink Live TV Sledovať

Vychádzajúca hviezda kardiochirurgie v Sydney, doktor Hugh Knight, má všetko, čo si môže priať. Je talentovaný, očarujúci a užíva si život plnými dúškami. Je to proste doktor-srdciar.

Po úspešných premiérach v Austrálii, Nemecku a Poľsku prichádza aj na naše obrazovky seriál, ktorý každý týždeň na niekoľko desiatok minút prikuje k televízoru nejedného diváka. Hugh Knight, stvárnený charizmatickým austrálskym rodákom Rodgerom Corserom, je nádejný mladý doktor, ktorý má život pred sebou.

Je úspešný ako vo svojej práci, tak aj v osobnom živote, a to najmä u žien. Vďaka svojmu neobvyklému nadaniu ale nadobudol dojem, že môže žiť mimo pravidlá. Má pocit, že ako doktor je nenahraditeľný, že nikto jeho prácu neodvedie tak dobre ako on, a preto si môže dovoliť viac než ktokoľvek iný. Čoskoro ale jeho ego narazí. Zasiahne ho rana osudu a celý život sa mu obracia naruby.

Z výšin čaká doktora len pád. Alebo snáď nie?

Práve kvôli svojmu nerozvážnemu konaniu teraz čelí trestu od lekárskej komory. Tá mu na rok odoberie chirurgickú licenciu, a aby toho nebolo málo, musí po celý ten čas pracovať ako praktický lekár. Vracia sa preto do svojho rodného mesta Whyhope.

Jeho nostalgické spomienky na miesto, kde vyrastal, sa ale hneď po príchode stretnú s tvrdou realitou. Ako sa vysporiada s nedostatočnými zdrojmi, ktoré má k dispozícii miestna malá nemocnica? Podarí sa mu obnoviť vzťahy s rodinou, ktorej sa Hugh za tie roky, kedy pracoval vo veľkomeste, odcudzil? Zapadne po takom dlhom čase medzi svojich starých priateľov, na ktorých si od odchodu do sveta nenašiel ani chvíľu čas? A zvládne sa vôbec spriateliť so svojimi bláznivými kolegami, na ktorých by vo svojej starej nemocnici len ťažko narazil?

Hugh spočiatku z tejto zmeny upadá do depresií a je pevne presvedčený, že jeho život na rok skončil. Jediný plán, ktorého sa drží ako topiaci slamky, je ten, že skrátka zatne zuby a tých 365 dní nejako prežije. A potom sa rýchlejšie ako blesk vráti späť do veľkomesta, k svojej milovanej práci, na operačnú sálu, kam podľa vlastnej mienky skutočne patrí. Je to ale naozaj tak?

Nie je život v Sydney pre Hugha trochu náročnejší, než si sprvu pripúšťal, a nezačne si dokonca malomestský život užívať? Bude chcieť po roku Whyhope opäť opustiť a vrátiť sa do mesta plného stresu? Okrem Rodgera Corsera v ďalších úlohách zažiari Nicole da Silva (známa z úspešného seriálu Wentworth), Ryan Johnson, Hayley McElhinney, Tina Bursill alebo Steve Bisley. Andy Ryan zo spoločnosti Nine, austrálskej mediálnej spoločnosti, pre ktorú Doctor Doctor vznikol, o seriáli s obľubou hovorí: „Ak je smiech tým najlepším liekom, nehody a vtipné príhody, ktoré Hugh a jeho dysfunkčná rodina prežívajú, sú presne tým, čo by mali lekári pacientom predpisovať.“ „Byť pri zrode takého seriálu bola čistá radosť od samého začiatku až do konca, a som si istý, že tú pozitívnu energiu divák určite pocíti,“ hovorí o natáčaní Ian Collie z produkčnej spoločnosti Essential Media and Entertainment.

Ak máte radi seriál Dr. House, ale zároveň sa považujete za romantickú dušu, potom je pre vás Doctor Doctor jasnou voľbou. Nečakajte ale žiadny ulepený slaďák, celým seriálom sa totiž vinie príjemný austrálsky humor, napätie i dráma. Mimochodom, natočené boli už dve série a tvorcovia pripravujú tretiu, o niekoľko hodín zábavy teda máme určite postarané.

Rodger Corser

Štyridsaťpäťročný Austrálčan s uhrančivým úsmevom je známy predovšetkým ako seriálový herec, ktorý v poslednom čase zažiaril v hlavnej úlohe úspešného seriálu Doctor Doctor. Rodger však nie je len herec, je tiež spevák, ktorý účinkoval v takých kapelách, ako je napríklad Stone the Crowes alebo Sideshow Bob.

Zaujímavosti

Doctor Doctor bol v roku 2016 najsledovanejším seriálom hlavnej austrálskej komerčnej televízie Nine Network.

Natáčanie prvej série seriálu, ktorý produkuje spoločnosť Essential Media and Entertainment, vytvorilo 800 pracovných miest a stálo 11,6 milióna dolárov.

Pozrite si aj

Klinika Grace

Vo chvíli, keď najsľubnejší študenti medicíny ukončia svoje štúdium, nastúpia ako stážisti do nemocnice Seattle Grace. Romantické predstavy o tom, ako bude ich život po štúdiu vyzerať, sa rozplynú hneď prvý deň a oni budú musieť prijať tvrdú realitu – to, že vyštudovali školu, ešte nič neznamená. Musia nazbierať veľa skúseností a prejsť si neraz skúškou charakteru, než sa budú môcť považovať za plnohodnotných chirurgov, ktorým bude zverený do rúk ľudský život.

Doctor Doctor

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Réžia Peter Salmon, Jeremy Sims…

Scénár Tony McNamara, Alice Bell, Liz Doran…

Obsadenie Rodger Corser, Nicole da Silva, Ryan Johnson, Hayley McElhinney…

Dĺžka 10 × 45 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC