Film / seriál

Ulica

Ulica
Skylink Live TV

Sledujte na Nova International na Skylink Live TV Sledovať

Obľúbený seriál tento rok na jeseň vstúpil už do trinástej série. Aké osudy si pre obyvateľov ulice na okraji Prahy scenáristi nachystali?

Rodinný seriál Ulica beží už od roku 2005 a za ten čas ním prešlo veľa postáv, z ktorých niektoré v priebehu jednotlivých sérií seriál opustili. Bára Jordánová Krausová (Tereza Brodská), Petr Boháč (Pavel Kříž), Lenka Drápalová Hejlová (Michaela Badinková) či Miriam Hejlová (Hana Maciuchová) – tí už v seriálovej ulici nežijú. Jej súčasní obyvatelia si ale v novej sérii užijú drám viac než dosť.

Kamarát taky rád?

Tereza Jordánová (Patricie Solaříková) sa nachádza v zložitej situácii. Je zamilovaná do Davida v podaní Matouša Rumla, ten však stále tvorí pár s Alenou, a aj keď je Tereza pre neho viac ako kamarátka, nie je ten typ človeka, ktorý dievča len tak opustí. Milostný trojuholník je však na spadnutie a Alena niečo začína tušiť. Pre koho sa David nakoniec rozhodne? To Terezin brat Matěj šiel konečne do seba a je z neho úspešný podnikateľ, ku šťastiu mu ale zase chýba priateľka. Bude ňou snáď pôvabná Lucie, študentka jeho sestry?

Tereza (Patricie Solarikova), David (Matous Ruml) a Alena (Tereza Vitu)

Nový prírastok

Zaťažkávacia skúška čaká v nových dieloch rodinu Liškovcov. Bedřich Liška (Adrian Jastraban) je síce stále ženatý s Aničkou (Ljuba Krbová), pred deviatimi mesiacmi ale po koncerte svojej kapely Starej vercajk prežil opilecký sex na jednu noc s manažérkou Jindrou (Bohdana Pavlíková), ktorý sa však nezaobišiel bez následkov. Manželstvo sa rozpadlo, Anička neveru neuniesla a odvtedy sa potýka s psychickými problémami. Narodenie Bedřichovho dieťaťa je pre ňu veľkou ranou, sama totiž deti nikdy mať nemohla. Aj keď sa Bedřich snaží získať bývalú ženu späť, Anička túži po jedinom – začať nový život. Zložitá ale nie je iba Aničkina situácia, komplikované bolo aj natáčanie scény pôrodu, seriálového potomka Bedřicha si zahrali dokonca štyri bábätka. Ako ale prezradila castingová manažérka, je to úplne bežná prax: „Vieme s tým pracovať tak, aby ani ten najpozornejší divák zmenu nezaznamenal.“ Zaujímavosťou je, že úlohy pôrodnej asistentky sa ujala skutočná zdravotná sestra Klára Hanušová, dcéra herečky Jaroslavy Hanušovej.

Cesta za snom

Gábina (Aneta Krejčíková) si vysnívala, že bude módnou návrhárkou, a za svojím snom ide naozaj tvrdo. Jej móda má úspech, Gábina si však uvedomuje, že ak chce naozaj uspieť, potrebuje nielen vymeniť svoju malú garsónku za väčší priestor, ale tiež získať viac peňazí. Tých sa jej zatiaľ moc nedostáva a nepomáha tomu ani otec jej syna Šimon Hynek (Roman Vojtek), ktorý neplatí alimenty. Okrem financií rieši Gábina i nového nápadníka, hasiča Aleša (Denny Ratajský). Bude však schopná zabudnúť na svoje predchádzajúce sklamanie a dá láske šancu?

Gabina (Aneta Krejcikova), Sima (Jakub Krause), Ales (Denny Ratajsky)

Rodinné drámy

Krízové situácie sa nevyhnú ani Marečkovcom. Mára (Kryštof Rímský) je zamilovaný do Karly (Markéta Stehlíková), ktorú od vzťahu s ním odrádza jeho vlastná matka Věrka (Milena Steinmasslová). Tá počas letnej rodinnej dovolenky náhodou stretáva veľkú lásku z mladosti (Vladimír Kratina) a vyzerá to, že ani po štyridsiatich rokoch ich city neochladli. Ako sa k tomu postaví Věrkin manžel Luboš (Rosťa Novák st.)? Ani v ostatných rodinách v Ulici ale nebude pokoj, Maléřovci stoja pred profesijnými výzvami, Peškovcov trápi ich vnučka Adriana a jej nový priateľ Robert a u Nyklovcov sa schyľuje k veľkému rozhodnutiu.

Rosťa Novák, Milena Steinmasslová, Vladimír Kratina

Tri otázky pre Vladimíra Kratinu

Vladimír, prezraďte, aká je Vaša nová úloha v Ulici?

Hrám sládka, ktorý sa pôvodne volal Slávek, ale pretože sa zrejme niekomu nepáčilo spojenie sládek Slávek, pretože to znie smiešne, dostal som meno Michal. Ja som s tým menom spokojný.

S úlohou ste tiež spokojný?

Samozrejme, hrať sládka je príjemné, točíme v skutočnom pivovare – komu by sa to nepáčilo. Pivo mám rád, ale je pravda, že víno pijem radšej. Pivo si dám vtedy, ak deň predtým vypijem veľa vína. Iné neresti nemám. Drogy neberiem, sado-maso nepraktikujem, tak snáď len to víno.

Kde sa ten Váš Michal v Ulici vzal?

Michal býval veľkou láskou Věrky Marečkovej. Spoznali sa kedysi na chmeľovej brigáde, potom sa ale Věrka zamilovala do Luboša a láska skončila. Náhoda zariadi, že sa Michal s Věrkou po viac ako štyridsiatich rokoch zase stretnú, žmurkajú na seba…

Ulica

Film / seriál
Foto TV NOVA

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC