Hudba a lifestyle

Úspešná franšíza východnej Európy

Tvoja tvár má známy hlas – reality show
Skylink Live TV

Sledujte na Nova International na Skylink Live TV Sledovať

Nie je tajomstvom, že snáď všetky reality show, ktoré naši diváci poznajú, nie sú originálnou tvorbou, ale franšízou, nápadom prijatým väčšinou z Veľkej Británie a USA. Na Tvári je však zaujímavé, že sa v západných končinách prílišnej obľube neteší. Je to projekt populárny v krajinách ako Rumunsko, Litva, Maďarsko či Ukrajina. Čo nás čaká v novej sérii?

V Česku aj na Slovensku ide o milovaný projekt, na ktorého novú sériu sa lační diváci tešia zakaždým, čo skončí tá stará. Projekt je tu s nami už od roku 2016 a séria, ktorá prichádza, je už ôsma v poradí. Fanúšikovia sa však nemusia báť stereotypu, v najnovšej sérii na nich čaká množstvo noviniek. Predovšetkým tentoraz ťarcha moderovania nebude padať len na jednu, ale rovno na dve hlavy – Ondřeja Sokola a Aleša Hámu. Okrem toho súťažiacimi nebudú len tak hocijaké celebrity, ale šampióni sérií predchádzajúcich. Pre tých, ktorým snáď predchádzajúce ročníky unikli – výhercovia boli seriálová herečka Hana Holišová z prvej série, herec a spevák Jan Cina, ktorého poznáte zo série druhej, herečka Tatiana Dykova z trojky, seriálová herečka a blogerka Berenika Kohoutová zo štvorky, herečka Michaela Badinková z piatej série, seriálový a divadelný herec Marek Lambora zo série číslo šesť a herečka Jitka Čvančarová zo série zatiaľ poslednej.

Pre neznalých

Ak je pre vás táto relácia neznáma, tu je zhrnutie premisy – je skutočne jednoduchá. Ako diktuje španielsky originál, predloha tejto show, v Tvári sa celebrity tej-ktorej krajiny prezlečú za ľubovoľného speváka, bez ohľadu na pohlavie, vek či na to, či je, alebo nie je spevák stále nažive. Potom divákom predvedú jednu z piesní tohto interpreta, a to vrátane tanca, následne sú hodnotení porotou podľa toho, ako sa im to podarilo. Predpokladaná zábavnosť má vyplynúť z komickosti fyzickej premeny, ktorá má tým viac potenciálu inšpirovať k smiechu, čím väčší je rozdiel medzi celebritou a spevákom, a z toho, že množstvo týchto celebrít nutne nemusí vedieť spievať či tancovať...

Ako dlho ešte?

Popularita Tváre je v miestnych nivách a hájoch nepopierateľná, napriek tomu však majú Česi aj Slováci čo robiť, aby dohnali premiantov, ako je Poľsko, Rumunsko či Vietnam a podobných hráčov, kde má táto súťaž za sebou už ďaleko cez desať sérií. Nie je však dôvodom očakávať, že by sa trend zmenil, a preto tvrdenie, že desiatka bude hravo prekonaná aj tu, nie je nijako odvážne.

Čo bude ďalej?

Bolo by namieste báť sa, že súťaž sa zunuje a ľuďom sa prestane páčiť. Ale sledovanosť doslova láme lokálne rekordy v mnohých kategóriách, ľudia sú nadšení a nie je teda zatiaľ dôvod reláciu akokoľvek meniť. Formát tejto reality show poskytuje viac premenných ako klasické talent show, ktoré sú po niekoľkých sériách predsa len stále to isté a omrzia sa. Tvár však má stále čím prekvapiť a ak ju pri televíznych obrazovkách budete podporovať rovnako ako doteraz, bude tu s nami ešte dlho.

Michael Čech

Režisér programu Michael Čech je syn známeho hudobníka a maliara Františka Ringo Čecha. Väčšinu života sa venuje televíznej tvorbe, najmä zábavným reláciám. Z jeho tvorby pravdepodobne poznáte Tele Tele, SuperStar, niektoré České levy či Pevnosť Boyard. Tvoje tvář má známý hlas je zatiaľ jeho najaktuálnejším projektom.

Tvoje tvář má známý hlas

Hudba a lifestyle
Hodnotenie redakce
Foto Nova

Réžia Michael Čech, Pepe Majeský 

Obsadenie Ondřej Sokol, Aleš Háma

Dĺžka 120 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC