Hudba a lifestyle

Talent show na česko-slovenský spôsob

Súťažný program SuperStar 2020
Skylink Live TV

Sledujte na Markíza HD na Skylink Live TV Sledovať

Naštartovala kariéru mnohým interpretom, pobavila milióny divákov, nie je teda dôvod nepokračovať. Mnohými kritizovaná, mnohými obdivovaná súťaž SuperStar je tu zas. A tentoraz s jemnými zmenami.

Prvýkrát v histórii súťaže do štvorčlennej poroty pribudol ďalší človek, je ich teda dokopy päť. To sa ukazuje ako zaujímavý ťah smerom k zvýšeniu atraktivity najmä pri nejednoznačných verdiktoch. Ak sú totiž porotcovia na vážkach a výsledok je 2:2, napätie sa zvyšuje, keďže posledný porotca má osud súťažiaceho úplne vo svojich rukách. Medzi ďalšie novinky patrí napríklad umiestnenie klavíra a gitary v castingovej miestnosti, súťažiaci si teda týmito nástrojmi môžu pomôcť, ak na ne vedia hrať. Tým zmeny nekončia, castingových kôl je viac ako kedykoľvek predtým, čo prirodzene sľubuje väčšiu porciu zábavy. Čo sa naopak vráti späť k tradícii je vysielací čas, ktorý sa presunul na osvedčenú nedeľu.

Ktorých päť?

Zostava poroty je jedna z najdôležitejších záležitostí v talentovej show. Porota totiž do veľkej miery určuje charizmu a vyznenie celej súťaže. Tentoraz sa producenti spoľahli na Leoša Mareša, Mariána Čekovského, Moniku Bagárovú, Patriciu Pagáčovú a Paľa Haberu. Nie všetci sa však publiku páčia, ako sa dočítate neskôr. Diváci sú rozhodne spokojní s Leošom Marešom, pretože ukazuje svoju dospelejšiu tvár a snaží sa súťažiacim zbytočne neubližovať. S Mariánom Čekovským, pretože vniesol do reality show nový muzikálny prvok, kedy sa k súťažiacim pripája ako klavírny sprievod. (To všetko s veľkou gráciou a nemalou dávkou inteligentného humoru). Bývalá súťažiaca Monika Bagárová zase korení porotcovský tím svojím priamočiarym hodnotením, veľkou mierou empatie a príjemným (nepražským) prízvukom. Veterán súťaže Paľo Habera je zase mnohoročnou zárukou absolútneho sluchu, hudobnej kompetencie a veľkej slovenskej charizmy.

Ako sa vám páči?

Sledovanosť tejto série SuperStar je sľubná – zhruba milión a pol za Česko a Slovensko pre každý casting, ktorých sa zatiaľ uskutočnilo sedem. Talentové show sa v miestnych nivách a hájoch väčšinou tešia celkom veľkej popularite, a tak sa týmto zaujímavým číslam nie je prečo čudovať. Sledovanosť má minimálne v Čechách mierne vzostupný trend, je teda možné, že tretieho mája, kedy sa má vysielať dvanásty a posledný casting, sa tieto čísla ešte znásobia.

Bendigov comeback

Medzi súťažiacimi sa objavil aj brat Jana Bendiga Marcel. Stojí si však za tým, že jeho príbuzenský vzťah, ani to, že sa pozná napríklad s Monikou Bagárovou, mu k šťastiu nepomôže a že si prípadné postupy bude musieť vydobyť svojím talentom.

Koronavírusu neunikli

Ani táto talentová súťaž sa nevyhla istým obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Preto napríklad uvidíte niektorých moderátorov s rúškami, rad rozhovorov sa koná cez webkamery a kto vie, ak opatrenia do budúcnosti sprísnia, možno budú producenti musieť vymyslieť ďalšie kreatívne spôsoby, ako súťaž udržať na svete. Že by ste o ňu prišli ale nehrozí, aj keby všetko malo prebiehať na diaľku, súťaž tohto formátu sa na obrazovkách určite udrží.

Problémy s Pagáčovou

A prečo sme nespomenuli piatu porotkyňu? Patricie Pagáčová totiž musela čeliť vlne nenávisti od fanúšikov SuperStar. Hoci jej výkony nijako dramaticky nevybočovali zo štandardu, jednoducho im nejako nesadla. Producenti teda usporiadali anketu, v ktorej sa divákov pýtali, či herečku chcú vídať aj v ďalšej sérii. V súčasnosti sa nevypláca verejnosť nepočúvať, a preto je to od producentov zrejme rozumný krok. Takže ako vidíte, aj vy môžete podobu ďalšej SuperStar ovplyvniť. A to stojí za to.

Pavol Habera

Vyštudovaný ekonóm, profesionálne ale hudobník. Nejaký čas žil v USA, teraz sa však vrátil do Čiech, kde žije.

Patricie Pagáčová

Herečka z telenovely Ulica, objavuje sa najviac v televíznych inscenáciách. V mladosti chcela byť veterinárkou, televízne herectvo jej však pokazilo plány.

Monika Bagárová 

Speváčka a moderátorka, ktorá svoju kariéru tiež začala v SuperStar. Narodila sa v roku 1994 v Juhomoravskom kraji.

Leoš Mareš

Najznámejší český moderátor, s ktorým sa poslucháči stretávajú na Evrope 2. Sem-tam si aj niečo zaspieva, ale zabávačstvu a moderovaniu sa venuje najviac.

Marián Čekovský

Hudobník, spevák, skladateľ a moderátor, ktorý vyštudoval konzervatórium. Svoju kariéru začal hlavne pôsobením v kapele No Name.

SuperStar 2020

Hudba a lifestyle
Hodnotenie redakce
Foto Nova

Obsadenie Pavol Habera, Marián Čekovský, Monika Bagárová, Leoš Mareš…

Dĺžka 100 min.

Markíza HD nedeľa 19. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC