Hudba a lifestyle

StarDance aneb když hvězdy tančí

StarDance aneb když hvězdy tančí
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na Skylink Live TV Sledovať

Nádherné tanečné úbory, rafinované účesy, krásne telá v rytme rôznych tanečných štýlov. To je súťaž StarDance, ktorá sa na obrazovkách Českej televízie prvýkrát objavila v roku 2006. Už prvý ročník sľuboval, že pôjde o divácky vďačný formát. Tak prečo ho zase raz nezopakovať?

Obľúbená show je variáciou na britskú reláciu Strictly Come Dancing a už od začiatku ju moderuje sympatické a divácky veľmi obľúbené duo Tereza Kostková a Marek Eben. Súťaž spočíva v tom, že vo dvojici vždy tancuje jeden profesionál a jedna známa osobnosť – predovšetkým z radov hercov, spevákov, športovcov, ale napríklad aj televíznych moderátorov.

Každý týždeň si dvojica nacvičí nový tanec (vždy sa ale jedná o jeden štýl, hudbu a prevedenie si potom tanečníci môžu vybrať sami), ktorý potom predvedie pred zrakmi divákov a odbornej poroty. Tá následne hodnotí a boduje a ďalšie hlasy posielajú diváci. Každý týždeň jedna dvojica vypadne (okrem prémiových týždňov).

Obujte si tanečné topánky a vitajte na parkete! Už deviaty raz!

Medzi porotcami sa striedajú skúsení tanečníci ako Jan Révai, Tatiana Drexler, Leona Kvasnicová, Jaroslav Kuneš alebo Zdeněk Chlopčík, ktorý zvyčajne býva tým najprísnejším, ale neraz aj najvtipnejším. Pochvala od neho potom pre súťažiacich znamená naozaj veľkú šancu na postup. Živú hudbu v relácii zaisťuje už rokmi preverená a obľúbená Moondance Orchestra Martina Kumžáka. A kto si tanečné štýly od paso doble, jive, tanga cez slowfox po quickstep vyskúša tentoraz? Za celebrity menujme napríklad hviezdu obľúbeného seriálu První republika Veroniku Arichtevu, ktorá priznala, že sa na súťaž tak teší, až z toho nemôže spať. Zároveň sa však veľmi spolieha na vedenie svojho tanečného partnera Michala Necpála, pretože ako sebakriticky (ale s úsmevom) hovorí: „Ťažko zvládam striedať pravú a ľavú pri chôdzi, nieto s hudbou.“

Diváci sa tiež môžu tešiť na charizmatickú moderátorku Událostí Danielu Písařovicovú či moderného päťbojára Davida Svobodu, ktorého do svetiel reflektorov bude sprevádzať tanečnica Veronika Lálová. Tá vyhrala spoločne s hercom Zdeňkom Piškulom posledný ročník, a tak má hviezdny športovec nádej na to, že zažiari aj na tanečnom parkete. Ďalej bude tento rok tancovať aj speváčka Monika Bagárová, herec Václav Kopta, herečka Pavla Tomicová alebo spevák Adam Mišík, ktorého účasť k televíznym obrazovkám iste pritiahne aj mladšie publikum.

Súťažná relácia StarDance, ktorú si pravidelne nenechá ujsť 1,5 milióna divákov, patrí medzi najobľúbenejšie súťažné relácie v Česku. A niet divu, veľkolepá scéna, prepracované kostýmy, šarm moderátorskej dvojice a v neposlednom rade ani úchvatné výkony tanečných párov nenechajú chladným snáď nikoho. A čo vy? Tiež sa radi necháte uniesť tanečným šialenstvom?

Tereza Kostková

Dcéra hercov Petra Kostku a Carmen Mayerovej bola ku kariére v herectve svojím rodinným prostredím predurčená. Zahrala si napríklad v seriáloch Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí, Proč bychom se netopili alebo Cesty domů. Okrem StarDance moderovala napríklad súťaž O poklad Anežky české, Snídani s Novou alebo Zázraky přírody. Má syna Antonína.

Zaujímavosti

Asi najväčší rozruch v histórii StarDance spôsobila herečka Táňa Medvecká, ktorá kvôli zraneniu na poslednú chvíľu zo súťaže odstúpila. Nahradila ju Aneta Langerová.

O dokonalé zachytenie tanca sa stará trinásť kamier. Tie najdetailnejšie zábery vyhotovuje vrtký kameraman, ktorý po celý čas prenosu behá okolo s kamerou pripevnenou na tele.

Vďaka súťaži sa dalo dokopy veľa krásnych párov. Napríklad Jitka Čvančarová a Petr Čadek, ktorí spolu majú dcéru a syna. Ďalším párom je Marie Doležalová a Marek Zelinka, ktorí príchod prvého potomka očakávajú každým dňom. V StarDance sa dali dokopy aj Anna Polívková a tanečník Michal Kurtiš.

Pozrite si aj

Česko Slovensko má talent

V tejto show súťažia tanečníci, speváci, kúzelníci, komici a ďalší umelci všetkých vekových kategórií. Víťaz získava možnosť angažmánu v Las Vegas, cestu okolo sveta alebo možnosť vystúpiť pred slávnym lovcom talentov Simonom Cowellom. O víťazovi rozhodujú diváci. Teraz sa chystá už siedmy ročník súťaže.

Tvoje tvář má známý hlas

Tu sú súťažiacimi známe osobnosti, ktoré majú za úlohu čo najvernejšie napodobniť české i zahraničné spevácke legendy. K tomu patrí aj komplexná fyzická premena. Pripomeňme si víťazov súťaže – Hanu Holišovú, Jana Cinu, Tatianu Vilhelmovú a Bereniku Kohoutovú.

StarDance aneb když hvězdy tančí

Hudba a lifestyle
Hodnotenie redakce
Foto Česká televize

Obsadenie Veronika Arichteva, Pavla Tomicová, Jiří Dvořák, Daniela Písařovicová, Václav Kopta, David Svoboda, Monika Bagárová…

ČT1 HD sobota 1. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC