Hudba a lifestyle

Leoš Mareš – comeback kráľa kožuchov

Leoš Mareš – comeback kráľa kožuchov
Skylink Live TV

Sledujte na ÓČKO na Skylink Live TV Sledovať

Pre jedných je to nafúkaný arogantný diletant, ktorý si pýta nezmyselné sumy za moderovanie. Pre druhých je to najlepší moderátor v Česku, ktorý bol schopný si zo svojho mena vybudovať značku. Leoš Mareš teraz vytrel zrak všetkým – dvakrát vypredal Fórum Karlín.

Leoš Mareš začínal ako moderátor na rádiu Evropa 2 v roku 1998. Zakrátko sa jeho ranná show, ktorú dodnes denne moderuje s kolegom Patrikom Hezuckým, stala jednou z najpočúvanejších relácií v českom éteri. Prispel k tomu najmä ich program Mrázek, ústředna, kde spoločne nachytávali rôznych ľudí cez telefón, a tiež ich svojrázny humor a výdrž, s ktorou show robia takmer dve dekády.

Mareš sa postupne etabloval ako zábavný moderátor na okresných zábavách a celkom schopný bavič. Začal fušovať aj do muziky a natočil celkovo štyri albumy, na ktorých má duety okrem iného napríklad s Martinou Balogovou alebo Terezou Kerndlovou. On sám sa však za speváka nepovažuje. Svoje texty do hudobného podkladu vlastne len recituje, väčšinou nejde o nejaké vznosné myšlienky, ale jednoduché verše o láske a o živote. Jeho poznávacou značkou sa stali farebné plyšové kožuchy, v ktorých koncertoval a postupne si získaval početnú základňu hlavne fanúšičiek. Prvú veľkú moderátorskú šancu dostal v hitparáde Eso, nasledovalo niekoľko ročníkov odovzdávania Českého slávika a potom už veľké talentové show –Talentmania, Superstar, X Factor. Moderoval tiež reality show Big Brother a ceny Anděl. K tomu samozrejme nespočetné množstvo rôznych plesov, večierkov a ďalších akcií. Sám sa rád často v rozhovoroch chválil tým, že vstáva o piatej do rádia a potom zvládne počas dňa odmoderovať ďalších niekoľko akcií.

Ako stúpala jeho sláva, postupne sa dištancoval od svojej „hudobnej“ kariéry a sústredil sa len na moderovanie, ktoré mu vynášalo slušné peniaze. Preslávil sa ako milovník rýchlych drahých áut a všeobecne veľmi luxusných vecí. Niekomu bol tŕňom v oku, bulvárom sa prehnalo niekoľko jeho škandálov, stihol sa oženiť s dlhoročnou priateľkou, splodiť dvoch synov a po pár rokoch manželku opustiť. Po jeho boku sa vystriedalo množstvo modeliek, teraz sa však zrejme usadil s redaktorkou Monikou Koblížkovou, o ktorej ich okolie tvrdí, že Mareša veľmi upokojila. On sám sa svoju kariéru snaží teraz budovať na moderovaní významných podujatí a striasť zo seba image diskotékového zabávača. Na začiatku roka 2017 sa však rozhodol, že opráši svoju hudobnú kariéru a usporiada „jediný koncert v živote“. Ten bol vo Fóre Karlín vypredaný tak nečakane rýchlo, že k jedinému koncertu pribudol ešte druhý jediný koncert.

Môžete si o ňom myslieť, čo chcete, ale v tom, čo robí, je sakra úspešný.

Leoš Mareš na Skylinku

Hudba a lifestyle
ÓČKO pondelok 1. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC