Hudba a lifestyle

Legendárna Pevnosť plná nástrah ožíva

Legendárna Pevnosť plná nástrah ožíva
Skylink Live TV

Sledujte na Markíza HD na Skylink Live TV Sledovať

Legendárna súťaž sa vracia s  novou sériou a  novými tímami súťažiacich z  radov českých a slovenských celebrít. Nebude chýbať ani otec Fouras či Pakľúč s Ciferníkom.

Pevnosť Boyard je takmer kultovou reláciou pre všetkých „deväťdesiatkových“ ľudí, teda tých, ktorí boli v deväťdesiatych rokoch dosť starí na to, aby mohli sledovať televíziu. Chytľavá znelka, záhadná pevnosť uprostred mora a partia Francúzov odhodlaných vyhrať obrovské množstvo peňazí. Pri tom samozrejme nesmeli chýbať desivé komnaty plné pavúkov, myší a nechutných tekutín, medzi ktorými museli súťažiaci plniť náročné úlohy, hľadať indície a nakoniec z nich zložiť výsledné heslo, vďaka ktorému sa dostali k pokladu. Ten ale museli nazbierať skôr, než na nich Félindra pustí svorku tigrov. Okolo navyše pobehovali dvaja malí mužíčkovia Pakľúč a Ciferník a srandu si z nich robil potmehúdsky starček otec Fouras so svojimi neľahkými hádankami.

Pevnosť Boyard proste mala všetko, čo správna televízna zábava potrebuje. A je skvelé, že sa už v druhej sérii vracia na české obrazovky so zaujímavým českým obsadením. V prvej epizóde diváci mohli vidieť, ako si s nástrahami pevnosti poradil tím v zložení: Martin Dejdar, Matěj Dejdar, Martin Zounar, Ivana Jirešová a Jitka Nováčková. V úlohe otca Fourasa sa opäť, rovnako ako v minulej sérii, predstavil Jan Rosák a k moderovaniu celej show sa vrátil osvedčený Libor Bouček. Zlatky, o ktoré českí súťažiaci z radov celebrít súťažia, vždy putujú na konto nadácie alebo dobročinnej organizácie. V najaktuálnejšej epizóde si zasúťaží tím v zložení: Matěj Ruppert, Sebastian Navrátil, Jakub Voráček, Radek Smoleňák a Monika Timková.

A ako na natáčanie spomínajú jeho hlavní aktéri?

„Pevnosť Boyard pre mňa znamená nových kamarátov, super tím a veľa zážitkov. A tiež hlavne prekročenie vlastného tieňa. Ja som to od mala zbožňovala a v živote by ma nenapadlo, že by som tu sama mohla byť. Takže to pre mňa bola veľká česť.“ A ako sa herečka popasovala so strachom? „Mám strach v podstate zo všetkého, čo v pevnosti bolo. Ale najviac asi z hadov a krýs. My sme od malička nemali žiadne zviera, pretože náš otec to nedával. Ja sa na to môžem pozerať, ale v momente, keď sa toho mám dotknúť, tak mi to úplne dobre nerobí. Najväčšiu hrôzu mám z hadov, pretože mi pripadajú slizké,“ zveruje sa Monika Timková.

Kapitán tímu Matěj Ruppert má k Pevnosti Boyard nostalgickú väzbu. „Pevnosť Boyard pre mňa znamená veľa vecí, pretože okrem toho, že som to v čase dospievania sledoval, pretože už to bežalo u nás v Čechách, fascinovalo ma to a bolo to zábavné, tak som potom po nejakom čase videl film Dobrodruhovia s Linou Venturi a Alainom Delonom a celé mi to tak nejako docvaklo. Aká je tá pevnosť krásna, že to nie je len tá súťaž, ale aj tá stavba z obdobia Napoleona. A spätne prvá vec, ktorá ma napadne je: V televízii to fakt vyzerá podstatne ľahšie, než keď to človek potom robí. Pretože nás sa dnes týkali veci, ktoré som videl už pred tými 15–20 rokmi a hovoril som si, ježiš, veď to dáš. A potom to človek robí a je to neuveriteľne ťažké.“

Ako sa darilo nielen tomuto tímu, ale aj všetkým ďalším, sa budete môcť pozrieť počas jesene vo vysielaní televízie Prima, v premiére vždy v piatok večer a v repríze v nedeľu popoludní. Slovenskú verziu show ponúkne divákom televízia Markíza.

sky20-boyard.jpg

Pevnosť Boyard

Hudba a lifestyle
Foto TV Prima, Profimedia.cz

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC