Hudba a lifestyle

Kto získa titul MasterChef tentoraz? Bude to ťažšie ako inokedy

Reality show MasterChef Česko 2020
Skylink Live TV

Sledujte na Nova International na Skylink Live TV Sledovať

Televízia Nova opäť hľadá najlepšieho amatérskeho kuchára v reality show MasterChef Česko. Trojica porotcov Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt prináša v novej sérii do kuchyne aj niekoľko noviniek.

Jednou z nich je napríklad tak­zvaná imunitná výzva, vďaka ktorej sa účastník môže vyhnúť vyradeniu. Ako bude imunitná výzva fungovať a čo všetko znamená? Bude treba o ňu zabojovať a nebude to vôbec jednoduché. Súťažiť o odznak imunity znamená veľký boj, ktorý vo finále môže zahýbať celou súťažou. Ten, kto tento odznak získa, ho môže použiť vo chvíli, keď si nebude istý, že sa mu podarilo dostatočne splniť zadanie. Keď ho použije, vyhne sa vyradeniu, čo naozaj veľa znamená.

Ďalšou novinkou sú divácky určite veľmi zaujímavé unikátne výzvy v exteriéri, pri ktorých si súťažiaci vyskúšajú varenie v tematických prostrediach, ako je napríklad výlov rybníka alebo poľovačka. Porota tento rok pripravila niekoľko špeciálnych výziev, ktoré otestujú schopnosti súťažiacich na maximum. Slovami porotcu Radka Kašpárka: „Začína sa najväčšia a najťažšia séria v histórii MasterChef Česko!“ 

Kto sa zúčastní?

V niekoľkých castingových kolách vyberá porota z vyše šesťdesiatich kuchárov TOP 30 najlepších amatérskych kuchárov a počas ďalších dvoch dielov z TOP 30 vznikne finálová TOP 16. Tá bude následne súperiť o titul MasterChef Česko 2020. Jan Punčochář navyše prezradil, že tentoraz to nebude len o titule MasterChef! Tento rok po prvýkrát získa víťaz mimoriadnu cenu, a totiž príležitosť stráviť s porotcami v kuchyni nejaký čas a podieľať sa na špeciálnom menu. Vybrať si bude môcť akúkoľvek z ich troch reštaurácií.

Zaujímavosti zo súťaže

Kulinárska show MasterChef má niekoľko základných kameňov a jedným z nich sú samozrejme suroviny. Koľko sa ich počas natáčania spracovalo? Súťažiaci spracovali zhruba pol tony cibule a v rámci natáčania sa uvarilo 480 litrov vývaru, ktorý sa celkovo varil 160 hodín. Vzniklo by z neho zhruba 3 200 porcií polievky, ale súťažiaci ho používali ako základ pre svoje pokrmy, či už do omáčok, alebo na podlievanie. Kuchyňou MasterChef Česko tiež prešlo 187 kg masla za zhruba tisícdvesto eur. Štáb súťaže MasterChef Česko má zhruba 120 členov a srdcom celého štúdia je prenosový voz, v ktorom sedí 10 ľudí. Okrem hlavného režiséra v ňom nájdete osoby, ktoré strážia zábery na desiatke obrazoviek, kvalitu zvuku i materiálu. Jeden natáčací deň trvá v priemere približne 13 hodín. To všetko preto, aby ste si užili jedinečnú kulinársku show. Nech zvíťazí ten najlepší! 

Přemek Forejt

Je šéfkuchárom v olomouckej zážitkovej reštaurácii Entrée a hviezdou sa stal prakticky cez noc. Zvíťazil v ankete Zlatý kuchár, v ktorej porazil dokonca svojich kolegov porotcov. Na sociálnych sieťach rýchlo nazbieral vyše 112 tisíc followerov, a hoci to nerád počuje, je svojím spôsobom influencer.

Radek Kašpárek

Je šéfkuchárom reštaurácie Field, ktorá už dvakrát obhájila michelinskú hviezdu. V minulosti pôsobil v päťhviezdičkových hoteloch Savoy a Aria a v kulinárskom ateliéri Ola Kala. Od roku 2010 uvádzal na TV Barrandov kuchársku reláciu Co bude dnes k večeři?, neskôr premenovanú na Kašpárku, vař! 

Jan Punčochář

Je šéfkuchárom pražskej reštaurácie Grand Cru Restaurant. Kuchárom sa vyučil v hoteli Ambassador. Po vyučení pracoval napríklad v pražských reštauráciách Rybí trh, International Zlatá Praha alebo Zátiší Group.


Vyskúšajte čokoládové suflé, ktoré ste mohli vidieť v jednom z rozraďovacích kôl!

Ingrediencie:
90 g maslo
50 g hladká múka
3 ks vajcia
100 g čokoláda na varenie
120 g cukor

Postup: Nalámte čokoládu na kúsky a spolu s maslom ju rozpustite vo vodnom kúpeli. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte rozpustenú čokoládu a múku, vznikne tak hladké, riedke cesto. Vymažte maslom a vysypte múkou 4 čajové šálky a rozlejte do nich čokoládovú zmes. Pečte 10 min. v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Po upečení treba suflé zo šálok opatrne vyklopiť. Na povrchu by malo byť upečené a vo vnútri tekuté. Dobrú chuť!

MaterChef Česko

Hudba a lifestyle
Hodnotenie redakce
Foto Nova

Réžia Jiří Charvát

Obsadenie Radek Kašpárek, Jan Punčochář, Přemek Forejt, David Piskor…

Dĺžka 80 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC