Film / seriál

Zmeniť sa môže každý

Som sexy – americká komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na Skylink Live TV Sledovať

Ak hľadáte návod, ako upútať pozornosť opačného pohlavia, aj keď máte nejaké to kilo navyše, ste doma. A ak nie, aj tak sa budete kráľovsky baviť. Táto komédia totiž klame telom. Doslova.

Renee (Amy Schumer) je obyčajná tridsiatnička, ktorá zápasí s nadváhou, vzhľadom i sebavedomím. Chcela by uloviť nejakého mužského, ale nejde to. Nepomôžu ani zoznamky, ani zaručené triky alebo rady kamarátok. Stačí jediný pohľad do zrkadla a Renee tuší, že sa bude musieť sakra zmeniť, ak chce naplniť profesijné ambície a stretnúť lásku svojho života.

Zázraky sa dejú, aj keď inak, než si myslíme

A potom to konečne príde. Stačí okamih nepozornosti, pád z rotopedu vo fitku rovno na hlavu a keď Renee príde znova k sebe, je tu celkom iná, nová Renee. Štíhla, krásna, zmyselná, skrátka žena vamp, ktorej muži ležia pri nohách. Problém je, že sa táto zázračná premena udiala iba v jej hlave. Pre ostatných zostáva tou starou dobrou, trochu bucľatou a nemotornou Renee, ktorou bola odjakživa a ktorou zrejme zostane do skonania vekov. Lenže to sa veľmi mýli. Pretože odteraz nie je nič nemožné. Stať sa modelkou, flirtovať so šéfom, zúčastniť sa súťaže krásy v plavkách, vyštartovať po mužoch, ktorých by sa donedávna bála aj pozdraviť. A spôsobila to paradoxne zmena, ktorá zmenila Renee zvnútra, a nie zmena zovňajšku, o ktorú tak dlho usilovala. Šancu zmeniť sa, má totiž každý.

Mojím jediným cieľom je prísť každý deň do tejto kancelárie a pomôcť ľuďom cítiť sa rovnako ako ja, keď vystupujem z výťahu

Verva, s ktorou sa Amy Schumer zhostila úlohy Renee, vyráža dych. Premena zakomplexovanej puťky v živočíšnu dračicu kypiacu sebavedomím a nezdolným optimizmom je taká presvedčivá, že aj prítomná Naomi Campbell pôsobí vedľa Renee skôr ako nenápadná myška než sexy bohyňa. Ak sa chcete presvedčiť, ako to Amy Schumer dosiahla a ako dokáže s chlapmi mávať táto korpulentná komička preslávená svojimi šteklivými stand-up výstupmi, mrknite na príbeh Renee. Je proste božská. 

Amy Schumer

Americká herečka Amy Schumer je povestná nielen tým, že dokáže vypredať arénu Madison Square Garden v New Yorku, ale aj svojou úprimnosťou a otvorenosťou, ktorá ide často až na dreň. Hoci vyštudovala klasické herectvo, začínala ako stand-up komička. Jej nesporný talent bol ocenený už dvoma cenami Emmy, a to za vlastný komediálny seriál Inside Amy Schumer (2013–2016). Spoločne so svojou mladšou sestrou Kim sa venuje aj písaniu scenárov.

Zaujímavosť

Busy Philipps, ktorá hrá jednu z kamarátok Renee, je zároveň manželkou scenáristu a režiséra Marca Silversteina. A vo filme sa objaví, asi pre porovnanie, tiež Naomi Campbell.

Nenechajte si ujsť na Skylink Live TV

Lovesick (2014)

Charlie (Matt LeBlanc) je milý chlapík, ale má malý problém. Keď sa zamiluje, stáva sa z neho šialenec. Teraz zrejme stretol tú pravú, takže musí prísť na spôsob, ako udržať svoje besné druhé ja na uzde.

Vieš udržať tajomstvo? (2019)

Emma vyklopí všetky svoje tajné priania úplne cudziemu chlapíkovi v lietadle pri turbulenciách. Lenže z neznámeho cudzinca sa vykľuje jej nový šéf...

Som sexy

Film / seriál
Hodnotenie FDB 62,4 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox

Réžia Abby Kohn, Marc Silverstein

Scénár Abby Kohn, Marc Silverstein

Obsadenie Amy Schumer, Michelle Williams, Rory Scovel, Emily Ratajkowski, Aidy Bryant, Tom Hopper, Naomi Campbell

Dĺžka 110 min.

Rok 2018

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC