Film / seriál

Pssst, smrť je nablízku…

Tiché miesto – americký horor
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na Skylink Live TV Sledovať

Napínavý thriller vás vydesí na smrť, ale pekne potichučky. Každý šramot totiž znamená, že si pre vás prídu…

Svet v horore Tiché miesto sa nenávratne zmenil a život na našej planéte už nikdy nebude rovnaký. Ľudia, aspoň tá hŕstka, ktorá zostáva, sa museli naučiť žiť inak. Po invázii záhadných tajomných kreatúr, ktorým sa na našej planéte zapáčilo a ľudia im očividne zachutili, sa všetci, ktorí sa chcú dožiť rána, musia správať absolútne potichu, aby sa z nich nestala korisť. Teraz je potrebné vážiť každý pohyb aj slovo. Noví vládcovia počujú aj najmenší šramot a sú to nemilosrdní predátori.

Tanec medzi vajcami

Rodine Abbottovcov sa podarilo nájsť spôsob, ako sa aj v takýchto podmienkach dá žiť na farme. Ich najstaršia dcéra Regan je nepočujúca, takže za svoje životy tak trochu vďačí znakovej reči, ktorú všetci bravúrne ovládajú. Navyše si vymysleli veľa vychytávok ako napríklad herné kocky Monopolov obalené v molitane alebo zvukotesnú pivnicu. Dá sa ale v takýchto podmienkach prežívať dlhodobo? Je možné „stlmiť“ ľudský život? Evelyn (Emily Blunt) a Lee (John Krasinski) vedia, že všetko je len zlovestný pokoj pred búrkou. Čakajú ďalší prírastok do rodiny a zvládnuť pôrod bez vydania jedinej hlásky asi nie je úplne reálne.

Desivá, intenzívna, geniálna, vzrušujúca jazda!

Napínavý horor opäť prichádza s obrazom postapokalyptického sveta, v ktorom je ľudstvo na pokraji vyhynutia. Namiesto toho, aby ste sledovali udatný boj hŕstky zostávajúcich za slobodu, budete sledovať boj o prežitie jednej rodiny. Svet je plný zvukov a žiť v úplnom tichu je neprirodzené a vlastne nemožné. Podarí sa Abbottovcom aj napriek tomu prežiť? Tento skvele natočený horor vás donúti tajiť dych až do poslednej minúty.

John Krasinski 

John Krasinski patrí medzi vychádzajúce hviezdy Hollywoodu. Začínal a rolami v seriáloch (Kriminálka Las Vegas) i filmoch (Taxi, Mariňák) a celkom trvalo, než dostal väčšiu príležitosť. Americkému publiku sa vryl do pamäti predovšetkým účinkovaním v oceňovanom komediálnom seriáli The Office (2005–2013). Mihol sa tiež napríklad vo filme Prázdniny (2006) alebo muzikáli Dreamgirls (2006). V súčasnosti sa zameriava okrem hrania aj na réžiu a scenáristiku.

Zaujímavosť

Emily Blunt a John Krasinski sú manželia aj v skutočnosti. Všetky fotografie použité vo filme sú z ich reálneho, súkromného života. 

Tiché miesto

Film / seriál
Hodnotenie FDB 70,5 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox, Profimedia.cz

Réžia John Krasinski

Scénár John Krasinski, Scott Beck, Bryan Woods

Obsadenie Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Leon Russom, Cade Woodward, Doris McCarthy

Dĺžka 91 min.

Rok 2018

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC