Film / seriál

Láska a citróny

Švédska komédia Láska a citróny
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox na Skylink Live TV Sledovať

Čo majú láska a citróny spoločné? Nič. A preto sa skvele hodia do názvu filmu, ak chcete, aby zaujal ešte skôr, než divák uvidí jediný záber.

A na vás to funguje, pretože stále čítate. Buďte teda odmenení: po prvé, je to švédsky film. Po druhé, trochu sa to hrá na americký film. Po tretie, výsledná kombinácia je zaujímavá. Nie dosť severské na to, aby to odradilo milovníkov mainstreamu, nie dosť americké na to, aby človek mal pocit, že podobnú dramaticko-romantickú komédiu videl už niekoľkokrát. Celé sa to odohráva v kulinárskom prostredí, kde sa žena v ťažkostiach snaží prekopať si cestu tŕnistým odborom reštauratérstva. No a keď je príležitosť vyspať sa s kritikom a recenzentom podnikov, neváha. Je to milé, odsýpa to, dobre sa to vďaka švédčine počúva, aj keď tým jazykom nehovoríte, a je to jeden z tých filmov, ktoré si budete možno púšťať niekoľkokrát a na každé pozretie to bude o niečo krajšie ako na to predchádzajúce. Plus to režírovala žena, takže povinná romantická linka vo filme dáva zmysel.

Láska a citróny

Film / seriál
Hodnotenie FDB 68 %
Foto FilmBox

Réžia Teresa Fabik

Obsadenie Rakel Wärmländer, Dan Ekborg, Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason, Tomas von Brömssen, Anki Lidén, Eric Ericson

Dĺžka 95 min.

Rok 2013

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC