Film / seriál

Keď rozhodujú sekundy

Keď rozhodujú sekundy
Skylink Live TV

Sledujte na Prima PLUS HD na Skylink Live TV Sledovať

Kiná i televízia sú plné filmov o superhrdinoch, ktorí zachraňujú svet. Nový seriál Linka vám predstaví superhrdinov, s ktorými sa môžete stretnúť aj vy.

A nebudú to žiadni svalovci navlečení v kombinézach a vlajúcom plášti, ani dámy s vizážou supermodeliek rozdávajúce tvrdé údery na čertovsky vysokých podpätkoch. Naopak, zoznámite sa s úplne obyčajnými ľuďmi, ktorí majú svoje rodiny, dobré aj zlé vlastnosti a často riešia úplne obyčajné problémy ako my všetci ostatní. To, čo z nich robí superhrdinov, je ich povolanie. Pracujú totiž na centrále tiesňovej linky.

Nástupca Modrého kódu?

Keď sa dostaneme do úzkych a potrebujeme pomôcť my alebo niekto blízky, bez najmenšieho premýšľania voláme na tiesňovú linku. Veríme, že nás vysekajú (bohužiaľ niekedy doslova) zo všetkých problémov a zachránia nám život. Takéto povolanie však nemôže robiť každý. Musíte mať nervy z ocele, zvládať stres a počítať s nevyspytateľným pracovným časom. To všetko si na záchranároch vyberá svoju daň. Ako teda títo „obyčajní“ superhrdinovia žijú? Čo ich rodiny, zvládajú ich náročnú prácu? Nepotrebujú pomocnú ruku niekedy aj oni?

Pohľad pod pokrievku všetkého diania vám seriál ponúka samozrejme v trochu pretavenej verzii. Ako hovorí riaditeľka výroby TV Prima Lucia Kršáková: „Veríme, že seriál Linka sa stane u divákov rovnako obľúbeným, ako seriál Modrý kód. Sme radi za plné nasadenie všetkých, kto sa na príprave seriálu podieľajú. S ohľadom na dramatizáciu jednotlivých prípadov je jasné, že sa realita na dispečingu akejkoľvek tiesňovej linky od fikcie, ktorú v rámci seriálu ponúkame, líši. To však neznamená, že by v seriáli bola núdza o vtipné situácie a dialógy. Naopak, som zástancom názoru, že vo vypätých situáciách je práve humoru a nadhľadu potreba dvojnásobne.“

Hviezdy v hlavných úlohách

Jednu z hlavných úloh hrá Ivana Chýlková, ktorá si svoju postavu celkom obľúbila. „Stvárňuje nielen rolu policajtky pracujúcej na dispečingu tiesňovej linky, ale aj manželku a matku. Moja úloha je de facto písaná životom. Nie je to hlavná úloha, ale je podstatná pre fungovanie všetkého. Linky aj rodiny. Takéto postavy sa hrajú veľmi krásne, a aj keď sú na prvý pohľad nedôležité, sú v živote kľúčové.“

Rolu v seriáli prijal aj ďalší obľúbený herec, Ondřej Brzobohatý. „Je tu čo hrať, a preto som ponuku na nakrúcanie Linky prijal. Filip Mrkvička, teda moja postava, je frustrovaný policajt, ktorý ako vyjednávač a krízový intervent nezvládol v minulosti policajnú akciu a použil násilie v situácii, keď nemal. Je za to vyšetrovaný a podľa interných pravidiel postavený mimo službu a prevelený na tiesňovú linku. Nedá mu to a často, aj napriek zákazu svojich nadriadených, odbieha do akcie. Nejde o žiadneho jednofarebného Mirka Dušína. Filip je celkom komplikovaný samoľúby tvrdohlavec so zmyslom pre spravodlivosť. To sa hrá pekne a baví ma to. Snáď bude aj divákov.“ O dramatické situácie a silné príbehy nebude očividne núdza. V zatiaľ štvordielnej minisérii sa teda máme na čo tešiť.
 

Ondřej Gregor Brzobohatý

Pochádza z hereckej rodiny, jeho otcom bol Radoslav Brzobohatý a matkou je Hana Gregorová. Zahral si napríklad v úspešnom seriáli Gympl s (r)učením omezeným, filmoch Dívka za zrcadlem či Krycí jméno Holec a ani divadelné dosky mu nie sú cudzie. Dnes sa skôr než herectvu venuje hudbe. Jeho skladateľská filmografia je bohatšia ako tá filmová, okrem už spomínaných diel napísal hudbu napríklad k filmu Anjel Pána 2 (2016).

Linka

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Prima, Profimedia.cz

Réžia Jiří Chlumský, Martin Kopp

Scénár Lenka Hornová

Obsadenie Ivana Chýlková, Ondřej Brzobohatý, Martin Hoffmann, Martin Finger, Vladimír Kratina…

Dĺžka 4 × 52–56 min.

Prima PLUS HD pondelok 17. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC