Film / seriál

Detektív s kočíkom

Detektív s kočíkom
Skylink Live TV

Sledujte na ČT1 HD na Skylink Live TV Sledovať

Karel Mlejnek (stvárnený obľúbeným hercom Svatoplukom Skopalom) stojí pred veľkou životnou zmenou – po rokoch šéfovania miestnej kriminálke má odísť do dôchodku. A hoci by ho rodina rada videla ako odpočívajúceho dedka na prechádzkach s vnučkou, Karel má úplne iné plány. Tak sa začína nový český seriál, Tři poldové a nemluvně.

Niečo staré končí a niečo nové začína. Vedenie oddelenia po svojom otcovi preberá Kamil (Marek Němec), ktorého čerstvo narodenej dcére Eliške sa Karel mieni naplno venovať. Kvôli pracovnému vyťaženiu totiž vôbec nestihol prežiť obdobie detstva svojich synov, a tak si to na svojej vnučke chce riadne vynahradiť.

Do pátrania sa púšťa celá rodina, samozrejme aj s bábätkom v kočíku

Jeho inštinkt detektíva, ktorý dlhé roky bez výnimiek nasledoval, mu však nedá spať. A to by nebol Karel, aby si s tým nejako neporadil – popadne vnučku a riadne zásobený náhradnými plienkami a cumlíkmi sa vydáva riešiť tie najzamotanejšie prípady.

Láskavá detektívka

„Tři poldové a nemluvně je rodinná komediálna detektívka, ktorá je od ostatných odlišná takmer všetkým. Vraždu aby ste v nej dlho hľadali, naši detektívi väčšinou nevyrážajú na miesto činu s húkačkou, ale s kočíkom, a namiesto služobnej zbrane si nesmú zabudnúť cumlík a fľašku so Sunarom. Navzdory tomu aj oni zažívajú dramatické príbehy a navzdory tomu, alebo práve preto, tu spravodlivosť a láska vždy víťazí,“ opisuje kreatívny producent a autor scenára Tomáš Baldýnský, ktorý stojí aj za úspešným komediálnym seriálom Kosmo. Priaznivci drámy sa nemusia báť, že by boli o napätie ochudobnení, podľa neho totiž v seriáli, ako v každej správnej detektívke, „nebudú chýbať díleri drog, maskovaní lupiči a zločinci každého druhu, nepôjde ale o nervy drásajúce krimi, ako skôr o domáce české príbehy.“

Pomáhať a prebaľovať

Kamil je najprv toho názoru, že by mal jeho otec zaslúžene odpočívať a konečne dať detektívnej práci zbohom. Karol je ale skrátka policajná legenda a často svojimi metódami dosahuje výsledky v takom rekordnom čase, že by sa o tom mohlo celému zvyšnému ansámblu policajnej stanice len snívať. A tak syn, ktorý najprv otcovu pomoc odmieta prijať, postupom času uzná, že sa bez jeho skúseností aspoň v začiatkoch nezaobíde. Od tých čias sa často do pátrania púšťa celá rodina, samozrejme aj s Eliškou v kočíku. Karel si totiž čas so svojou vnučkou nemieni nechať ničím vziať a hoci by sa mohlo sprvu zdať, že bábätko bude pri vyšetrovaní len prekážať, častokrát je to práve naopak. Eliška je Karlovou kamuflážou, sprisahancom aj tým najrozkošnejším parťákom na svete v jednej osobe.

Svatopluk Skopal

Šesťdesiatsedemročný rodák z Kutnej Hory chcel najprv ísť učiť, ale nakoniec podal prihlášku na brniansku JAMU a dobre urobil. Vyskúšal si angažmán v niekoľkých divadlách a ani prvé filmové úlohy na seba nenechali dlho čakať. Prvýkrát sa divákom nezabudnuteľne vpísal do pamäti úlohou v seriáli Sanitka, dnes ho potom najčastejšie môžeme vidieť v úlohe kriminálneho vyšetrovateľa Mlčocha v seriáli První republika.

Tři poldové a nemluvně

Film / seriál
Foto Česká televize

Réžia Jan Bártek

Scénár Tomáš Baldýnský

Obsadenie Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Marek Adamczyk, Jana Pidrmanová, Radek Holub…

Dĺžka 21 × 41–43 min.

ČT1 HD utorok 1. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC