Film / seriál

StartUp

StartUp
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Chceš zmeniť svet? Ak áno, v dnešnej dobe potrebuješ hlavne dve veci – dobrý nápad a prachy. Nápad máš? Tak teraz už len stačí zohnať tie prachy.

Do presne takejto situácie sa dostala trojica mladých ľudí. Objavili niečo, čo by sme v kocke mohli opísať ako nový internet. Mnoho vecí by sa zjednodušilo, uľahčilo, urýchlilo, jednoducho by sa ľudia posunuli zase o kúsok ďalej. Po takejto ponuke predsa musí skočiť každý investor. Pár miliónov do toho vloží a oveľa viac potom bude inkasovať. Jednoduché, nie? Zase také jednoduché to nebude, o čom vás presvedčí seriál StartUp.

Nick Talman (Adam Brody), Ronald Dacey (Edi Gathegi) a Izzy Morales (Otmara Marrero) o tom vedia svoje. Plán na zbohatnutie sa im totiž príliš nedarí. Nemôžu nájsť nikoho, kto by ich nápad kúpil, teda nikoho bez podivnej minulosti s peniazmi bohvie odkiaľ. Takže zostáva jediná možnosť, nájsť investora, ktorý má prachy, nech už ich získal akokoľvek, hoci aj predajom drog…

Chceš začať podnikať? Pozeraj sa!

A tak sa rozbehne obchod, ktorý sa zdá byť spočiatku celkom dobre naštartovaný. Avšak len do tej chvíle, než hlavným protagonistom na dvere začnú búchať tajní agenti a pri hlave mávať pištoľou mafiáni. Ako z toho von? Nijako. Proste sa musia snažiť prežiť, doslova len prežiť.

Vynikajúci seriál ponúka tak trochu iný návod na rozjazd podnikania. StartUp nie je žiadne youtubeové video, kde vám v niekoľkých krokoch prostredníctvom motivačných citátov vysvetlí úhľadne učesaný a seriózne vyzerajúci chlapík, ako začať podnikať. Je to jazda! Spoznáte, ako to chodí medzi americkou smotánkou, ale tiež ako funguje drsné drogové podsvetie. Môžete sa tešiť na divoké scény, kedy hlavným hrdinom pôjde o krk. Čakajú vás samozrejme tiež vzťahové problémy, milostné pomery, namakaní chlapíci a sexi dámy. K tomu všetkému si pripočítajte skvelé vizuály, americké Miami a super hudbu a dostanete jeden z najlepších seriálov posledných rokov. Rozjazd je pravda trochu pomalší, ale vytrvajte a potom už sa od seriálu neodtrhnete.

Všetci máme možnosť voľby

Podobne na tom bolo aj herecké obsadenie, ktoré sa vyslovene tešilo na ďalšie série. Adama Brodyho si možno pamätáte z teenagerského seriálu O.C. Odvtedy sa celkom dosť zmenil, herecky vyzrel a – informácia hlavne pre dámy – tiež zmužnel. Stal sa z neho uhrančivý sympaťák, ktorému rola inteligentného Nicka sedí ako uliata. Ďalšou hviezdou je Martin Freeman, ktorý má za sebou tiež pôsobivé seriálové skúsenosti. Určite vám neuniklo jeho účinkovanie v sérii Sherlock, kde si zahral doktora Watsona. Ak sa pýtate, koho presne hrá tu, nebudeme viac prezrádzať.

Celkovo sa tvorcom seriál mimoriadne vydaril, pretože konečne prichádza s trochu inou témou, než sú obligátni zombíci, policajti alebo doktori. Prostredie oscilujúce medzi splnením amerického sna a kriminálom vháňa medzi súčasné seriály nový vietor. Všetko, čo sledujete, odráža veľmi reálny svet a z toho možno mrazí najviac. Ak túžite po adrenalínovom kurze podnikania, odporúčame StartUp.

Martin Freeman

Britský herec Martin Freeman to nemal v živote úplne najjednoduchšie. O rodičov prišiel už v 10 rokoch a zrazu sa musel naučiť žiť úplne inak. Začiatky jeho hereckej kariéry sú spojené so sarkastickými seriálmi Black Books a The Office. Objavil sa aj v Láske Nebeskej (2003), ale hviezdu z neho urobili až dve série – Hobit a Sherlock.

Zaujímavosť

Adam Brody si ako mladík zahral s dnes už bývalým hviezdnym hollywoodskym párom, Angelinou Jolie a Bradom Pittom, vo filme Pán a pani Smithovci (2005).

Pozrite si aj

Perníkový tatko

Keď sa dostanete do úzkych, hľadáte tú najjednoduchšiu cestu von, hoci by mala viesť po nie práve zákonnej ceste. Walt príde o prácu, doktori mu veštia smrť a rodina ho len bezmocne sleduje. Čo môže taký chlapík stratiť, keď si začne privyrábať ako výrobca drog.

Weeds

Zúfalá je aj matka samoživiteľka Nancy, ktorej sa legálnou cestou rodinný rozpočet navyšovať príliš nedarí, a tak začne predávať marihuanu. Komediálny seriál prináša príjemné osvieženie do sveta inak temného zločinu. A Mary-Louise Parker si svoju rolu vyložene užíva.

StartUp / 1. séria

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto AXN

Réžia Ben Ketai, Oliver Blackburn…

Scénár Ben Ketai, Paul Leyden

Obsadenie Martin Freeman, Adam Brody, Edi Gathegi, Kristen Ariza, Ashley Hinshaw, Jocelin Donahue, Aaron Yoo, Michael McKiddy, Jevon White, Yvonne Zima…

Dĺžka 10 × 43–54 min.

AXN utorok 30. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC