Film / seriál

4 horory na Skylinku

4 horory na Skylinku
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ a HBO na Skylink Live TV Sledovať

Aj keď sa pri hororoch bojíme, aj tak sa na ne dobrovoľne pozeráme a fascinujú nás. Prinášame vám výber štyroch strašidelných filmov, pri ktorých vám bude tuhnúť krv v žilách a po pozretí ktorých sa neodvážite ísť sami ani na záchod.

Šibenica

Americkí tvorcovia Travis Cluff a Chris Lofing napísali scenár pre horor zo školského prostredia, ktorý rovno zrežírovali. V mestečku Beatrice v štáte Nebraska zinscenovali v roku 1993 žiaci strednej školy divadelné predstavenie s názvom Šibenica. Počas neho ale zomrel predstaviteľ hlavnej úlohy Charlie, ktorý bol pred zrakmi rodičov a spolužiakov omylom obesený zásluhou poškodených rekvizít. Jeho pamiatku a výročie tragédie sa o dvadsať rokov neskôr rozhodnú uctiť študenti tej istej školy a nacvičia rovnakú inscenáciu, v ktorej hlavnú úlohu dostane Reese Houser. Ten sa so svojimi kamarátmi Ryanom, jeho dievčaťom Cassidy a svojou tajnou láskou Pfeifer vláme do školy noc pred premiérou, aby trochu upravili scénu. Keď chcú ale odísť, zistia, že sú všetky dvere zamknuté a ich telefóny nemajú signál. Pri hľadaní cesty von narazia na tajomnú videokazetu, na ktorej je záznam Charlieho smrti a tiež rozhovor s jeho vtedajšou priateľkou, z ktorého vyplýva, že Charlie vtedy vôbec nemal hrať a bol len náhrada za hlavného herca, Reesovho otca…

HBO HD / 9. júna

Muž v temnote

V hororoch sú záporákmi zvyčajne upíri, mutanti alebo masoví vrahovia, vo filme od Feda Alvareza ním je starý dedko s palicou so sadistickými sklonmi. Teenagerka Rocky (Jane Levy) žije so svojou malou sestrou a rodičmi, ktorí sú alkoholici a o svoje deti neprejavujú záujem. Dievčatá sa teda rozhodnú utiecť, na nový život ďaleko od rodného Detroitu ale potrebujú dostatok financií, ktoré sa Rocky snaží zabezpečiť pomocou drobných lúpeží so svojimi kamarátmi Alexom (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto). Tí jedného dňa prídu s dôležitou informáciou – neďaleko v opustenej štvrti žije osamelý starý slepec (Stephen Lang) a v jeho dome sa vraj skrýva poriadny balík. Trojica lúpež naplánuje a vydáva sa do domu, zdanlivo jednoduchá akcia sa ale čoskoro mení na boj o holý život, starec totiž rozhodne nie je bezbranná obeť a lupičov nemieni nechať odísť živých. V origináli sa film volá Don‘t Breathe, teda „nedýchaj“. To odkazuje na skutočnosť, že práve zvuk dychu pomáha slepcovi lokalizovať votrelcov v dome.

HBO HD / 18. júna

Hostel

Dnes už kultový horor Eliho Rotha, ktorého režisérska kariéra obsahuje vo všeobecnosti strašidelné filmy ako napr. Cabin Fever, sa odohráva na Slovensku. Dvaja Američania, kamaráti zo strednej školy, vyrážajú na výlet naprieč Európou a tešia sa na pekné dievčatá a lacné pivo. V priebehu cesty sa k nim pridáva Islanďan Oli, ktorý oboch prehovára, aby vyrazili do odľahlého slovenského mesta, kde je hostel plný krásnych východoeurópskych dievčat. Ubytovňa je naozaj turistickým rajom a dobrodruhovia sa ihneď zoznamujú s dvojicou miestnych krások a tešia sa na milostné dobrodružstvá. Pohodu ale čoskoro naruší kruté precitnutie, hostel sa za ubytovacie zariadenie iba vydáva a na hostí tu namiesto alkoholových party čaká smrť. Film sa nakrúcal v Čechách, napríklad v bývalom cukrovare a v kláštore v obci Doksany či v psychiatrickej liečebni v Prahe vo viac ako 50 rokov uzavretom krídle, kde v budove 10 bývali držaní tí najšialenejší pacienti. Kvôli zlej reklame pre východnú Európu bol Hostel zakázaný na Ukrajine, na Novom Zélande potom zase kvôli prílišnému násiliu.

HBO HD / 8. júna

Oko

Film režisérov Xaviera Paluda a Davida Moreaua rozpráva o Sydney Wells, známej huslistke z Los Angeles, ktorá v detstve prišla nešťastnou náhodou o zrak a jej jedinou šancou, ako znovu vidieť, je transplantácia očí. Operácia prebehne úspešne a bez komplikácií a Sydney sa s pomocou lekára Paula a svojej sestry Helen začína zapájať do bežného života. Šťastie však netrvá dlho, pretože sa jej začnú zjavovať podivné tieňové postavy a prenasledujú ju desivé predstavy, ktoré nedokáže logicky vysvetliť. Ide o následky operácie, alebo sú výjavy len výplody jej príliš bujnej fantázie? Sydneyina rodina začína pochybovať o jej príčetnosti, dievča ale čoskoro zisťuje, že všetko čo vidí, je skutočné, a že jej doktor vďaka operácii otvoril dvere do desivého sveta, ktorý zostáva očiam ostatných skrytý. Hlavné úlohy stvárnili Jessica Alba, Parker Posey a Alessandro Nivola.

Film+ / 14. júna

Film / seriál
Foto HBO, Film+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC