Šport

SHL – Hokejová kráľovná európskeho severu

SHL – priame športové prenosy
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Pracovitosť, talent a oddanosť športu zdobia švédskych hráčov už od dvadsiatych rokov minulého storočia. Odkedy do krajiny vstúpil hokej. 

Písal sa rok 1920, keď americký režisér Raoul Le Mat predstavil Švédom podivnú hru vzdialene pripomínajúcu lakros. Po spočiatku váhavých reakciách si severania tento šport obľúbili a vypilovali ho k dokonalosti. V týchto dňoch štartuje nová sezóna jednej z najlepších hokejových súťaží sveta, slávnej SHL.

V nej sa vždy veľmi darilo českým a slovenským hokejistom. Martin Hosták si stále drží pozíciu najlepšieho strelca medzi Čechmi s úctyhodnými 154 gólmi, meno si vo Švédsku urobili napríklad Jan Hlaváč, Pavel Patera či Pavel Skrbek s 536 odohranými zápasmi. Slovenskú školu reprezentovali špičkoví hráči ako Richard Lintner, Ladislav Nagy či Marián a Marcel Hossovci.

V novej sezóne sa môžeme zamerať na osem českých a jedného slovenského hokejistu, ktorí už cez víkend 16.–18. septembra vstúpia do boja. Na staniciach Sport 1 HD a Sport 2 HD sa môžete tešiť na priame prenosy z celej sezóny vrátane play-off. 

Česi a Slováci v SHL 2022–2023

David Sklenička — Brynäs IF 
Radan Lenc — Frölunda HC
Hynek Zohorna — IK Oskarshamn
Jiří Smejkal — IK Oskarshamn
Radek Mužík — Luleå HF
Filip Pyrochta — Luleå HF
Vojtěch Mozík — Rögle BK
Robin Hanzl — Timrå IK 
Marek Hrivík — Leksands IF 

SHL

Šport
Foto Sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD piatok 16. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC