Šport

A teraz hurá do Európy!

WTA – turnaje z najvyššej úrovne ženského tenisu
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Špičkový ženský tenis má za sebou kolosálne turnaje v Indian Wells a Miami a teraz sa dámy s raketou postupne presúvajú do Európy. Na CANAL+ Sport budú v apríli vidieť hlavne podniky v Stuttgarte a Madride.

Po prestížnych marcových amerických akciách, ktoré spoločne tvoria takzvaný Sunshine Double, sa tenisová karavána len zľahka nadýchne, než znovu vyrazí do ďalšej oázy. Na jar ju každý rok čaká sťahovanie cez Atlantik na európsku antukovú šnúru.

Najvýznamnejšími aprílovými udalosťami na WTA Tour sú zápolenia v Stuttgarte a Madride. Priame prenosy z oboch miest samozrejme ponúkne fanúšikom CANAL+ Sport. Do Nemecka vyrazí v polovici mesiaca z Prahy štáb, ktorého ozdobami budú bývalé hviezdy a súčasné expertky Lucie Šafářová s Klárou Koukalovou. Diváci sa môžu tešiť na živé štúdiá pred zápasmi aj po nich a na exkluzívne rozhovory s českými hráčkami aj svetovými hviezdami.

Šafářová sa v súčasnosti zároveň pripravuje na svoj profesionálny comeback. Ohlásila ho na CANAL+ Sport v relácii Advantage, pri zábavnom aj dojemnom rozhovore s kamarátkou Bethaniou Mattek-Sands. Práve s ňou v lete znova utvorí populárny Team Bucie. V Stuttgarte sa však ešte skôr ako rakety chopí mikrofónu.

Porsche Tennis Grand Prix sprevádza znamenitá povesť. Vďaka svojmu štedrému sponzorovi aj skúseným organizátorom zahŕňa tenistky pozornosťou a luxusom. V kalendári má označenie „iba“ WTA 500, no zakaždým sa môže chváliť skvelým obsadením. V rokoch 1978–2006 sa turnaj konal na južnom stuttgartskom predmestí vo Filderstadte, šesťkrát ho na tvrdom povrchu ovládla česká rodáčka Martina Navrátilová. Posledných sedemnásť ročníkov sa konalo v Porsche Arene. Od jari 2009 sa hrá na antuke. V nedávnej minulosti si trofej pre šampiónku aj športové vozidlo od hlavného partnera akcie odviezli Češky – Karolína Plíšková (2018) a Petra Kvitová (2019). Vlani a predvlani triumfovala Poľka Iga Światek.

Ďalšou významnou aprílovou zastávkou WTA Tour je Madrid, kde na povestnej „tisícovke“ trikrát oslavovala víťazstvo Petra Kvitová (2011, 2015, 2018). Dva z posledných troch ročníkov na štadióne zvanom „La Caja Mágica“ patrili Bieloruske Aryne Sabalenke. Aj odtiaľ pripravuje CANAL+ Sport seriál priamych prenosov zameraný na české tenistky. Všetky čerstvé novinky sú v každom okamihu k nájdeniu na stránke http://www.canalplussport.sk a na sociálnych sieťach.

WTA

Šport
Foto CANAL+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC