Šport

CHL sa zmenila a aj s Čechmi mieri do play-off

CHL – prenosy z hokejovej ligy majstrov
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Počet účastníkov bol znížený na 24 a v hre sú tak iba tie najlepšie celky z jednotlivých krajín. zmenila sa koncepcia základnej fázy, kedy zmizli tradičné skupiny a namiesto toho sa každý klub stretol so šiestimi rôznymi súpermi, čo opäť prospelo atraktivite.

CHL išla ale ešte ďalej, aby sa zapáčila divákom. A to dokonca tak ďaleko, že si nejeden hokejový odborník začal ťukať na čelo. Oproti zvyklostiam IIHF sa veľmi razantne siahlo do samotných pravidiel. Klasická dvojminútová presilovka nekončí strelením gólu, ale vymeraný čas sa odohrá celý a zvýhodnený tím sa môže obohatiť o viac gólov. Naopak, ak dá gól oslabený tím, presilovku súpera tým zruší. Napriek počiatočným rozpakom a neistote sa tieto zmeny pravidiel ukázali ako vcelku zaujímavé a hokejovo zábavné, a je pravda, že v mnohých zápasoch vyložene zamiešali kartami.

Čo však zostáva tradičné, ako sme si v CHL zvykli, je veľmi dobrá prezentácia českých klubov v súťaži. Pred nami je play-off, do ktorého sa kvalifikovalo šestnásť najlepších tímov. Nechýba medzi nimi ani jeden z trojice zástupcov českej extraligy.

Pardubické Dynamo sa vrátilo do CHL po dlhých siedmich rokoch a až na prehru v prvom stretnutí s Ilvesom Tampere, kde narazilo na výdatnú českú stopu tvorenú siedmimi krajanmi, sa prezentovalo skvelými výkonmi a postup si zaistilo najrýchlejšie zo všetkých českých klubov. Za zmienku rozhodne stojí výhra na ľade posledného finalistu švédskej ligy Skelleftey či výhra na ľade úradujúceho švajčiarskeho majstra zo Ženevy. Teraz ale príde test. V prvom kole Dynamo čaká práve onen nepríjemný súper z úvodného duelu, Ilves Tampere.

Obdobne dlho čakali na návrat do CHL aj Vítkovice a na dynamickom vstupe do sezóny bola výdatná chuť po úspechu cítiť. V prvom dueli si Ridera poradila v rekordne dlhom zápase s pätnástimi sériami samostatných nájazdov s nemeckým majstrom z Mníchova. Následne odstavila z cesty napríklad ambiciózny švajčiarsky tím Rapperswilu Romana Červenku. Súper pre prvé kolo nadstavby rozhodne ľahký nie je. Aj Vítkovice zmerajú sily s tímom, ktorý ich v základnej fáze porazil. S fínskym vicemajstrom, Pelicans Lahti.

A potom sú tu třineckí Oceliari. Extraligový multišampión poslednej doby, ktorému sa od roku 2017 nedarí postúpiť zo skupiny CHL. Skupiny ale zmizli a s nimi aj třinecké prekliatie. Po rozpačitom začiatku prišiel drvivý finiš a teraz už sa Třinec môže tešiť na dvojzápas so silnou švédskou Skellefteou.

Zápasy play-off CHL môžete sledovať od novembra v priamych prenosoch na Sport 1 a Sport 2 HD.

CHL

Šport
Foto sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD pondelok 6. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC