Šport

České tímy vstupujú do Ligy majstrov

CHL – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Najlepšie hokejové kluby Európy sa už deviatykrát vydajú na cestu za trofejou pre víťaza Ligy majstrov. Medzi nimi aj traja českí extraligoví mušketieri. 

Vysoké ambície má z českých klubov tradične majstrovský Třinec, ktorý v základnej skupine CHL nechýbal od roku 2016. Po štyroch neúspešných ročníkoch bez playoff by sa Oceliari radi pobili o cennú európsku trofej. Do cesty sa im postavia v novom formáte bez tradičných základných skupín švajčiarski Rapperswil-Jona Lakers s kapitánom Romanom Červenkom, finalista CHL z roku 2019 Red Bull Mníchov či silné fínske tímy Pelicans Lahti a Ilves Tampere.

Oceliarov doplní v pelotóne Ligy majstrov regionálny rival z Vítkovíc. Ostravský klub odohral skvelý extraligový ročník a po dlhých šiestich rokoch sa tak kvalifikoval do CHL. V prvej fáze súťaže sa vítkovickí hokejisti stretnú napríklad s finalistami posledného ročníka švajčiarskej National league Biel-Bienne. Ponúkajú sa tak spomienky na poslednú sezónu Vítkovíc v CHL 2016/2017, kedy im stopku vystavil švajčiarsky Fribourg. Tretím tímom, ktorý si po skvelej základnej časti vybojoval postup do Ligy majstrov, sú ambiciózne Pardubice, ktoré si CHL nezahrali od roku 2016. Vtedy sa Pardubice nedokázali prebojovať do playoff. Teraz sa fanúšikovia Pardubíc môžu tešiť na hviezdami nabitý tím švajčiarskeho majstra Servette Ženeva či šťavnaté súboje s dôrazným Belfastom.

10 NAJ hokejovej CHL

Najlepší tím – Frölunda 4 tituly
Najlepší strelec – Ryan Lasch 40 gólov
Najvyššia priemerná návšteva – SC Bern 8148 divákov
Najvyššia úspešnosť presilových hier – Rögle 36,14 %
Najtrestanejší hráč – Martin Ševc – 125 trestných minút
Najlepší nahrávač – Ryan Lasch – 91
Najviac priemerného času na ľade – Matt Register – 26:37
Najproduktívnejší hráč – Ryan Lasch – 109 bodov
Najviac odohraných zápasov – Joel Lundqvist – 88
Najviac odchytaných zápasov – Leonardo Genoni – 58

Vybrané prenosy na Sport1 a Sport2

1. 9. 18:15 Vítkovice Ridera – Red Bull Munich Sport1
7. 9. 17:45 Dynamo Pardubice – Stavanger Oilers Sport2
8. 9. 18:00 Ilves Tampere – Oceláři Třinec Sport2

CHL

Šport
Foto Getty Images
Sport 1 HD a Sport 2 HD piatok 1. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC