Pre deti

Ríša hračiek

Ríša hračiek
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

To, že sú hračky živé, viete už z Toy Story, ale kde si môžete takých živých nezbedníkov kúpiť?

Okrem Šikmej uličky, v ktorej obchodoch kúpite aj nemožné, existuje ešte malé hračkárstvo Pána Magoria (Dustin Hoffman), do ktorého môže navyše zavítať akýkoľvek smrteľník. Kúpite tam všetko – od kúzelných kníh cez závesné kolotoče so živými rybami až po skákacie guličky, ktoré sa neustále snažia utiecť. V neuveriteľnom svete plnom prapodivných hračiek pracuje milá, ale trochu nesmelá predavačka Molly (Natalie Portman), za ktorou chodí pravidelný zákazník, malý Eric.

Všetci sú perfektne zohratí a obchodu sa darí, ale len do chvíle, kedy Pán Magorium oznámi, že odchádza a obchod odovzdáva Molly. Má predsa len už 243 rokov, takže by rád zavesil remeslo na klinec. Má to však háčik – obchod treba odovzdať v poriadku. Preto si Pán Magorium najme účtovníka Henryho (Jason Bateman), aby mu urobil poriadok vo financiách za posledných asi 113 rokov.

Príchod Henryho, ktorý na kúzla práve dvakrát nie je, odchod Pána Magoria aj Mollyina nedôvera v samú seba urobia divy. Malý Eric sa musí začať snažiť, aby svoje milované miesto, kam chodí denne, pretože tam má priateľov, zachránil. Presvedčí Henryho, že hračky sú naozaj čarovné? Zachráni Molly samú seba a nakoniec aj Pána Magoria? Nechajte sa prekvapiť.

V pravom slova zmysle čarovný film je zábavným aj dojemným predstavením pre celú rodinu. Dustina Hoffmana si ako trochu šibnutého starčeka okamžite zamilujete a krásna Natalie Portman je tu proste nádherne nezbedná. Čaká na vás hravý a vtipný svet plný nečakaných prekvapení aj dobrodružstiev s podarenými špeciálnymi efektmi. Ani po viac ako desiatich rokoch od svojho vzniku nestratil tento film nič zo svojej roztomilosti.

Ríša hračiek

Pre deti
Hodnotenie FDB 69,3 %
Foto Profimedia.cz

Réžia Zach Helm

Obsadenie Natalie Portman, Jason Bateman, Dustin Hoffman, Zach Mills, Marcia Bennett, Philippe Bergeron, Jonathan Potts

Dĺžka 95 min.

Rok 2007

Film+ pondelok 21. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC