Film / seriál

S.W.A.T.

S.W.A.T.
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Pracovať ako elitný policajt je záslužná, ale aj veľmi náročná činnosť. Uniforma je totiž svojho druhu stigma. Vychutnajte si S.W.A.T. zvnútra a sledujte príbehy hlavných hrdinov v druhej sérii úspešného seriálu.

Ak si musíte vybrať medzi dvoma rodinami, je voľba zvyčajne veľmi ťažká. A to ako v skutočnom, tak prenesenom význame. A takej dileme čelia aj príslušníci po zuby ozbrojenej policajnej zásahovky.

Šéfom elitného tímu S.W.A.T. je stále charizmatický Hondo (Shemar Moore), ktorý neustále bojuje sám so sebou. Pochádza z chudobnej černošskej štvrti, ktorej vládli a vládnu gangy, takže často so zločincami súcití, pretože vie, z akého prostredia vzišli. Zároveň vo svojej domovskej štvrti zasahuje ako policajt. Hondo tak neustále lavíruje medzi dvoma „rodinami“ a nie je v tíme jediný, kto stojí pred podobne nepríjemným rozhodnutím. Trochu schizofrenické situácie rozbehnuté v prvej sérii sa prenášajú aj do druhej. Tentoraz ešte výraznejšie v postave Streeta (Alex Russell), ktorý si tiež už definitívne vybral svoju rodinu. Dal prednosť svojej drogovo závislej a manipulatívnej matke (Sherilyn Fenn), a tak dostal padáka zo S.W.A.T. Zrazu sa ocitá na ulici, na druhej strane barikády, a snaží sa znovu si získať rešpekt a dôveru Honda. Druhá séria má zatiaľ podľa fanúšikovských ohlasov lepšie hodnotenie. Svoj podiel na tom má aj celkom dobre rozbehnutá zápletka s únosom malého dieťaťa. Na území, kde S.W.A.T. operuje totiž čulo obchoduje s deťmi nebezpečný gang. Keď sa Deaconovi (Jay Harrington) podarí dostať jedno z detí do bezpečia, zatiaľ čo zvyšok tímu už si brúsi zuby na samotného vodcu gangu, príde zemetrasenie a tím sa rozdelí. Začína sa hra s časom, pretože poškodené budovy by sa mohli zrútiť a deťom uväzneným v nich by už nikto nepomohol. Trosky, temné chodby, hroziace výbuchy plynu, vydesené deti a k tomu partička drsných gangstrov, ktorých chytajú tí najlepší policajti – toto vážne vyzerá na sľubný akčný zážitok. A je to tak. Druhá séria seriálu S.W.A.T. príjemne prekvapí prepracovanou atmosférou, kedy síce trochu tušíte, čo by asi tak mohlo nasledovať, ale okamihov prekvapenia je tu stále viac než dosť. Navyše je vidieť, že všetky akčné scény majú presnú choreografiu, ktorú herci dokonale zvládajú. A tak sa môžete tešiť na dobre známe naháňačky, prenasledovania, prestrelky aj osobné súboje. To všetko v podaní urastených chlapíkov, na ktorých je radosť sa pozerať.

S.W.A.T. je jeden z mála seriálov, ktorý má skôr vzostupnú tendenciu

Samozrejme že by to nebol americký seriál, keby do pracovných povinností nezasahovali tiež súkromné trable. Výhodou S.W.A.T. ale je, že najrôznejšie vzťahy a rodinné peripetie sú len doplnkovou zložkou deja. Ide totiž o akčný seriál v pravom slova zmysle, takže sa počíta s tým, že milostné scény a partnerské problémy divákov až tak nezaujímajú. Nechceme prezrádzať viac, ako je potrebné, a tak len naznačíme pár detailov. Hondo sa dočká malých osobných výhier, najmä vo svojom komplikovanom vzťahu k štátnej zástupkyni. Aj na Streeta čakajú nepríjemné situácie, z ktorých mu ale našťastie vždy niekto pomôže vykorčuľovať. Tým hlavným a najdôležitejším však po celý čas zostáva tím S.W.A.T., ktorý musí v ťažkých situáciách spolupracovať a dokázať zachovať chladnú hlavu, nech sa okolo nich alebo medzi nimi samotnými odohráva čokoľvek.

S.W.A.T. je jeden z mála seriálov, ktorý má skôr vzostupnú tendenciu, súdiac podľa druhej série. Nejde však o klasickú kriminálku, ale o čisto akčný seriál, ktorý ocenia milovníci rýchleho tempa, napätia a súbojov všetkého druhu.

Shemar Moore

Americký herec Shemar Moore sa v živote nikdy nenudil. Pôvodne na univerzite začínal športovú kariéru ako baseballista, ale po úraze musel šport zavesiť na klinec. Odišiel do New Yorku a začal s modelingom. Netrvalo dlho a všimol si ho filmový agent. Vo veľkofilmoch ho príliš neuvidíte, ale v seriáloch úspechy mal a má. Začínal rolou Malcolma Wintersa v seriáli The Young and the Restless. Ku kriminálkam sa dostal zase ako agent Derek Morgan v Myšlienkach vraha.

Zaujímavosť

Seriál S.W.A.T. nie je úplnou novinkou. Už v roku 1975 sa na televíznych obrazovkách objavila prvá séria S.W.A.T. zachycujúca prípady elitnej policajnej jednotky. A bola to paráda!

Pozrite si aj

Strážca poriadku

Svet drsných detektívov okorenil ďalší mlčanlivý muž Raylan Givens, ktorý je pre svoje a metódy dosť nepopulárny u nadriadených, preto je vykázaný z veľkého sveta zločinu do rodného Kentucky. Lenže aj tu si neberie s nikým a ničím servítky.

Nočný recepčný

Netradičná kriminálka sa točí okolo postavy recepčného (Tom Hiddleston), ktorý je vyslúžilým elitným agentom na odpočinku. Platí však – raz agent, navždy agent, a tak si pokojné zmeny na recepcii príliš neužije…

S.W.A.T. / 2. séria

Film / seriál
Hodnotenie FDB 80 % Hodnotenie redakce
Foto AXN

Réžia Bill Gierhart, Greg Beeman, Holly Dale, Eagle Egilsson, Guy Ferland, Justin Lin, John Showalter, Elodie Keene, Omar Madha, Larry Teng

Scénár Aaron Rahsaan Thomas, Shawn Ryan

Obsadenie Shemar Moore, Stephanie Sigman, Alex Russell, Lina Esco, Kenny Johnson, Peter Onorati, Jay Harrington

Dĺžka 23 × 42 min.

Rok 2017

AXN sobota 30. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC