Film / seriál

Charlieho malé tajomstvá: Depka až ťa klepne pepka?

Charlieho malé tajomstvá
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Bývalé detské hviezdy Emma Watson a Logan Lerman sa trápia a radujú v horko-sladkom filme o tom, že dospievanie môže byť veľmi drsné.

N estáva sa často, aby jeden človek napísal knižku, podľa tej knižky potom urobil scenár a podľa scenára nakoniec natočil film. Stephenovi Chboskymu sa to podarilo nie preto, že by išlo o jeho celoživotnú ambíciu. Inak to proste bohužiaľ nešlo. Jeho román rozprávaný v listoch Ten, kto stojí v kúte o neľahkom dospievaní v prostredí strednej školy, navyše ovplyvnenom ťažkými životnými okolnosťami, mal pôvodne režírovať John Hughes. Scenárista legendárnych rodinných filmov Sám doma a Voľný deň Ferrisa Buellera si Charlieho malé tajomstvá predstavoval ako síce temnú, ale v každom prípade komédiu. V hlavných úlohách? Shia LaBeouf z Transformers, Kirsten Dunst zo Smrti panien a Patrick Fugit z Na pokraji slávy. Hughesová náhla smrť a nedokončený scenár ale prípravy na nakrúcanie zastavili. A tak sa z Charlieho malých tajomstiev stal nezávislý film v rukách autora príbehu.

Konečne bez Pottera

Kľúčový part ženskej hrdinky Sam, do ktorej sa Charlie tajne zamiluje, pristál v lone Emme Watson. Pre mladú hereckú hviezdu sa film stal prvou poriadnou príležitosťou oslobodiť sa z magických pazúrov sveta Harryho Pottera. „Po dokončení štvrtého dielu Harryho Pottera, asi tak v pätnástich alebo šestnástich rokoch, som si vyhradila čas na čítanie scenárov, lenže medzi nimi nebolo nič, čo by ma hneď chytilo,“ spomína bývalá Hermiona. „Môj agent už začínal byť nervózny, keď som narazila na Charlieho malé tajomstvá. Bolo to krásne a zábavne napísané. Strašne ma to dojalo, takže mi bolo hneď jasné, že a) tento film sa musí natočiť a b) ja musím hrať Sam.“ Stretnutie s autorom, scenáristom a režisérom našťastie pre Emmu dopadlo priam kúzelne. Chbosky sa koniec koncov netají tým, že ju chcel obsadiť od chvíle, kedy videl Harryho Pottera a Polovičného princa. Ronov rozchod s Hermionou mu zlomil srdce. „To ona mi ho zlomila!“ Vysvetľuje. „Pri pohľade na jej slzy som cítil, že má v sebe toľko zraniteľnosti, koľko Sam potrebuje.“

Najlepšie leto v živote

„Nielen, že to je jedna z najdôležitejších rolí Tvojho života. Navyše zažiješ najlepšie leto svojho života a zoznámiš sa s novými najlepšími priateľmi!“ Tak zneli slová, ktorými Chbosky definitívne Emmu presvedčil, aby úlohu v Charlieho malých tajomstvách zobrala. Dnes môže potvrdiť, že boli pravdivé. Štáb a herci vrátane Logana Lermana, ktorý vďaka skúsenostiam s fantasy sériou o Percym Jacksonovi môže s „Hermionovskou minulosťou“ Emmy Watson mať súcit, bývali pokope v hoteli v Pittsburghu. „Bolo to, skoro ako keby sme bývali na internáte,“ tvrdí Lerman, ktorý rovnako ako ostatní herci skutočné školské radosti a strasti v podstate nezažil, pretože sa viac než pravidelnej školskej dochádzke venoval práci a kariére.

Charlieho malé tajomstvá

Film / seriál
Hodnotenie FDB 79,3 %
Foto Film+

Réžia Stephen Chbosky

Scénár Stephen Chbosky

Obsadenie

Emma Watson, Logan Lerman, Ezra Miller, Dylan McDermott, Kate Walsh, Paul Rudd, Nina Dobrev, Johnny Simmons

Dĺžka 102 min.

Film+ štvrtok 24. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC