Film / seriál

Biznis je biznis

Kriminálny seriál StartUp III.
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Ďalšia sériá obľúbeného seriálu mieri na televízne obrazovky. Opäť to bude jazda vo veľkom štýle.

Pamätáte sa na partičku mlaďasov zo seriálu StartUp, čo sa snažili v Miami rozbehnúť svoj vlastný biznis, ale nejako sa im stále nedarilo nájsť investora? Nakoniec síce všetko rozbehli, ale za výdatnej pomoci drogového podsvetia a neustáleho sledovania tajnými agentmi. Takto si začiatok svojho amerického sna asi nepredstavovali, ale zvyknúť sa dá asi na všetko.

Na televíznych obrazovkách už sa trio Nick Talman (Adam Brody), Ronald Dacey (Edi Gathegi) a Izzy Morales (Otmara Morrero) objavilo v dvoch sériách a teraz prichádza aj tá tretia. Zatiaľ sa toho veľa nezmenilo. Stále tu ide o rovnaký kolotoč, mlaďasi majú skvelú technológiu a potrebujú peniaze, tie im dodávajú mocní muži miamského podsvetia, a preto majú všetkých v hľadáčiku aj tajní agenti. Ak raz do tohto maléru človek vstúpi, už sa jednoducho nedostane von.

Cesta tam a zase späť

Urobiť všetko správne sa jednoducho nepodarilo už na začiatku, takže Nick má stále s čím a hlavne s kým bojovať. Izzy je navyše celkom dosť paranoidná a rieši si aj osobné problémy. A pred Ronaldom stojí jedno z najťažších životných rozhodnutí. Aby toho nebolo málo, na ich novej sieti začína vyčíňať vírus. Navyše dvojaká hra, v ktorej chcú byť zadobre s mafiou aj agentmi, je stále ťažšia, zvlášť keď sa do toho pripletú osobné vzťahy.

Seriál s dobrým obsadením na aktuálnu tému okorenený nebezpečenstvom a svetom tajných služieb

V seriáli sa tak mnoho mení, ale to podstatné zostáva. Okrem obsadenia hlavných hrdinov je stále dobré tiež tempo rozprávania i scenár. Väčšina dnešných seriálov s dobrým rozjazdom má problém udržať sa v rovnakej lajne aj v ďalších sériách, čo sa našťastie StartUpu nestalo. Bližšie poznáte už nielen hlavnú trojicu, ale tiež agentov i „vládcov“ podsvetia. Podobne ako hlavní hrdinovia si s nimi vytvárate veľmi osobné vzťahy a mnohých z nich prestávate vnímať čiernobielo – nedelíte ich na tých dobrých a zlých. Samozrejmosťou zostávajú tiež drsné scény, aby aj nie, keď financie na Izzyin ArakNet (ona je jeho technickou dušou) sú z predaja drog i zbraní.

V prípade takého seriálu potom musí byť tiež držaná nejaká hudobná úroveň. A opäť, čo sa v prvej sérii naučíš, v ďalších ako keď nájdeš. Aj tretia séria okrem skvelých vizuálnych zážitkov a dobrých scenáristických nápadov prináša parádnu hudbu. Všetko do seba nádherne zapadá, len keby konečne mohol na scénu vstúpiť legálny investor, ktorý zarobil majlant napríklad na detských strojčekoch na zuby. Potom by mali Nick, Ronald a Izzy konečne pokoj. Aj keď nie je isté, či by o život bez adrenalínu dnes vlastne stáli… Tak či tak, takýto StartUp stále zostáva mnohonásobne lepším než akýkoľvek internetový kurz o začiatkoch podnikania.

StartUp sa dá ľahko zhrnúť – dobrý seriál s dobrým obsadením na aktuálnu tému okorenený nebezpečenstvom a svetom tajných služieb. A potom to nepozerajte!

Adam Brody

Americký herec, ktorého majú niektorí stále zafixovaného ako Setha Cohena zo seriálu O.C. Lenže z teenagera sa stal charizmatický fešák. Adamovi sa zatiaľ nedarí až tak na filmovej scéne, aj keď točí pravidelne, najväčšie príležitosti pre neho vždy predstavovali seriály (objavil sa napr. v Ženách z rodu Gilmorovcov). V poslednom čase ste ho mohli vidieť v superhrdinskej paródii Shazam! (2019), romantike Milenci tých druhých (2015) alebo komédii Poliši (2010).

Zaujímavosť

Z hlavného hereckého tria stále patrí k filmovo najúspešnejším predstaviteľ Ronalda Daceyho americký herec Edi Gathegi, ktorý si zahral napríklad v trháku Zbohom, baby (2007).

Pozrite si aj

Bodyguard

K úspešným seriálom poslednej doby patrí tiež Bodyguard. Thriller z a prostredia predstavuje pokojnejší protipól k americkým akčákom, ale to neznamená, že v ňom je zachytené menej „špiny“.

MINDHUNTER: Lovci myšlienok

Ak vás baví kriminálny svet a jeho dejiny, tento seriál vám priblíži prácu agentov FBI v 70. rokoch. Tajní agenti boli vždy ostrieľaní chlapci, ale málokto tuší, že aj oni museli tvrdo bojovať, aby ich inštitúcia prešla transformáciou.

StartUp III.

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto AMC

Réžia Ben Ketai, Andrew Neel, Timothy A. Burton

Scénár Ben Ketai, Barry L. Levy

Obsadenie Adam Brody, Edi Gathegi, Jon Michael Davis, Otmara Marrero, Jared Bankens, Addison Timlin, Mira Sorvino, Ron Perlman…

Dĺžka 10 × 44 min.

AMC streda 5. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC