Film / seriál

Mŕtvy Baba Jaga? Také jednoduché to nebude!

John Wick: Kapitola 4 – akčný thriller
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na Skylink Live TV Sledovať

Je John Wick, najslávnejší zabijak podsvetia, mŕtvy, alebo nie? Po jeho štvrtom, dych berúcom predstavení, visí táto otázka vo vzduchu.

Nad kolískou štvrtého príbehu Johna Wicka sa nehovorilo prakticky o ničom inom – zmizne legendárny zabijak prezývaný Baba Jaga zo scény, alebo nie? A aj keď pre to finále Kapitoly 4 robí maximum, je isté, že s Johnom Wickom to také jednoznačné nebude. Pečať tomu dáva okrem iného Joe Drake, šéf „Wickovho“ filmového štúdia Lionsgate, ktorý potvrdil, že už sa intenzívne pracuje na päťke – tú by mal, rovnako ako všetky predchádzajúce diely, režírovať Chad Stahelski.

Štvanec

Ale späť k štvorke, ktorá servíruje výbušný koktail precíznej akcie, fascinujúcich filmových obrazov i nečakane oduševnených konverzácií, a to bez jediného nudného miesta, takmer trojhodinovej stopáži navzdory. Wicka zastihne ako štvanca, ktorý porušil pravidlá tajného spolku nájomných vrahov, a preto naňho Najvyššia rada spolku poštvala armádu zabijakov a lovcov hláv. Ak sa chce Wick z tohto prekliatia vykúpiť, zostáva mu jediné: docieliť, aby sa postavil zástupcovi Rady tvárou v tvár, v súboji muža proti mužovi.

Wick našiel mier

Aj keď sa zdá, že predstaviteľ Wicka je pred nadchádzajúcou šesťdesiatkou v plnej forme, je to práve Keanu Reeves, ktorý sa do pokračovania práve nehrnie. Producent Basil Iwanyk dokonca prezradil, že v čase príprav štvrtého dielu prosil, aby na jeho konci Wicka definitívne zabili. „Natoľko je pre neho natáčanie týchto filmov vyčerpávajúce, a to ako fyzicky, tak aj emocionálne,“ vysvetľoval Iwanyk pre filmový web Collider.

Tvorcovia a filmové štúdio sa však spoliehajú na to, že Reeves sa svojho hrdinu len tak nevzdá. Aj preto pôvodne pre film pripravili jednoznačný koniec, bez pochybností, že John Wick vyšiel z fatálneho duelu živý. Režiséra však nalomili testovacie projekcie. „Mali sme iný koniec, bolo jasné, že John je stále nažive. Lenže publikum, ktoré sme testovali, absolútne preferovalo nejednoznačný záver,“ priznal Chad Stahelski v časopise Empire.

A samotný Keanu Reeves? „Neviem, asi sa budem musieť oprieť o príslovie nikdy nehovor nikdy,“ citoval ho Entertainment Weekly s dodatkom, že pre neho samotného je správne, že John Wick našiel mier.

John Wick: Kapitola 4

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67,6 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+ Action

Réžia Chad Stahelski

Obsadenie Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hirojuki Sanada, Lance Reddick, Scott Adkins

Dĺžka 169 min.

Rok 2023

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC