Film / seriál

Mamy sa chcú tiež baviť!

Mamy sa chcú tiež baviť!
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na Skylink Live TV Sledovať

Byť dobrou mamou, to je v dnešnej dobe naozaj neľahká úloha. Amy sa snaží, ako môže. Pripravuje raňajky, pripravuje desiaty, rozváža deti do školy a krúžkov, a nad teplou večerou sa potom starostlivo každého člena rodiny vypytuje, akýže mal deň. Čo z toho má ona?

Zrejme chýba len tá príslovečná posledná kvapka, aby pohár pretiekol. A tá naozaj príde. Amy vkročí do pracovne svojho manžela v najmenej vhodnú chvíľu… Možno bude potrebné trochu si upratať vo vzťahoch, alebo rovno v celom živote. Zjavne je tu toho viac, čo už dlhší čas škrípe.

A potom Amy stretáva Carlu. Táto žena akékoľvek pokusy o naplnenie ideálu dokonalej mamy vzdala už dávno – ak sa vôbec niekedy o niečo také pokúšala. Aby sa mohla zábava rozbehnúť naplno, partiu zlých matiek doplní krehká, úzkostlivá Kiki, ktorá má toho so štyrmi deťmi a panovačným manželom na krku tiež už dosť.

Zozačiatku je to samozrejme zábava. Ako malé dievčatá si doprajú všetko, čo si celé roky odopierali z pocitu, že teraz na to jednoducho nie je čas, pretože je treba sa venovať deťom, alebo preto, že už to jednoducho nie je pre nich, seriózne, zodpovedné ženy a matky. Jednoducho – dámy si začnú užívať. Lenže realita je predsa len trochu iná a niektorým ľuďom v najbližšom okolí je táto malá revolúcia veľmi proti mysli. Možno by najlepším riešením bolo vrátiť všetko do starých koľají…

Dvojicu Jon Lucas a Scott Moore preslávil scenár k filmu Vo štvorici po opici. Teraz si okrem pôvodného scenára vyskúšali aj réžiu. A rozhodne sa na to dá pozerať. Pri niektorých úvodných scénach možno budete trochu pochybovačne krútiť hlavou, či ten humor nie je trochu prestrelený. Pravdou je – že rozhodne áno. Ale nakoniec vám to zrejme ani nebude vadiť.

Nejde tu o žiadne mimoriadne herecké výkony (hoci napríklad Kathryn Hahn, ktorú si možno pamätáte zo skvelej komédie My sme Millerovci, tu ako Carla fakt žiari!), ani nevšedné komické chvíľky, je to skôr trochu bláznivý a zároveň veľmi chápavý pohľad do života žien, ktoré sa v jeden moment zastavia a zamyslia sa nad tým, či ten neustály šprint za dokonalým domovom nie je nakoniec trochu nezmyselný. Film tiež dosť drží skvele napísaný scenár.

Matky rebelky

Film / seriál
Hodnotenie FDB 70 % Hodnotenie redakce
Foto JOJ Cinema

Réžia Jon Lucas, Scott Moore

Scénár Jon Lucas, Scott Moore

Obsadenie Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Annie Mumolo, Oona Laurence

Dĺžka 100 min.

Rok 2016

JOJ Cinema HD utorok 30. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC