Film / seriál

Hororová romanca

Lovkyne zombíkov – hororová komédia
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Nemŕtvi zombie vtrhli do anglického klasického príbehu Jane Austenovej. Vzťahy v 19. storočí boli už tak zložité. Teraz ich komplikujú zombie, ktorí zamorujú Anglicko. Preživším nezostáva, než s nimi bojovať. Aj napriek hororovému mumraju sa rozhorí láska neohrozenej Elizabeth a drsného pána Darcyho.

Pán Darcy (Sam Riley) v apokalyptickej aktualizácii klasického románu zostáva stále rovnaký. Je to trochu záhadný a povýšený šľachtic, ktorý prichádza na typické anglické vidiecke sídlo. Jane Austenová by iste k takému začiatku výhrady nemala, lenže aj keď všetko vyzerá veľmi tradične, jeden veľký rozdiel tu je. A ten dokáže odhaliť trochu protivný prístroj, ktorý pán Darcy nosí pri sebe. Aby sa ubezpečil, že je vždy v dobrej spoločnosti, teda tých skutočne živých, má pri sebe čosi, čo vydáva bručivý zvuk. Problém nastáva, keď bzučanie prestane. A zlovestné ticho veštiace príchod nenásytných zombíkov samozrejme nastane veľmi skoro aj na panstve, kam práve prišiel.

Ženy musia ovládať umenie spievať, tancovať a bojovať.

Režisér Burr Steers vytvoril zaujímavý mix literárnej klasiky s populárnym zombie krvákom. Veľa dialógov, vidiecke statky a postavy zodpovedajú tradičnému poňatiu sveta Jane Austenovej, ale napríklad hlavné hrdinky, sestry Bennetové, už tak tradičné rozhodne nie sú. Pod nadýchanými šatami sú vyzbrojené nožmi, vedia sa sakra dobre oháňať mečom a východné bojové umenia ovládajú ako najlepší majstri v ďalekých krajinách.

A tak Jane (Bella Heathcote), Elizabeth (Lily James), Charlotte (Aisling Loftus) a najmladšia Lydia (Ellie Bamber) namiesto hľadania ženíchov, ako si praje ich matka, krágľujú jedného zombieho za druhým. A pri tom všetkom vraždení, ktoré je pretkané distingvovanými posedeniami pri čaji, sa stretne aj Elizabeth s pánom Darcym a rôzne spolu diskutujú, opovrhujú sebou, ale hlavne postupne podliehajú spaľujúcej vzájomnej vášni.

Pre niekoho môžu Lovkyne zombíkov predstavovať bizarné spojenie, ale musíme povedať, že zasadenie zombie apokalypsy do Londýna na začiatku 19. storočia a na veľkolepé panské sídla nebol zlý nápad. Výstrednosť týmto hororovým romanciam jednoducho pristane. Navyše komu pripadá klasická literatúra príliš nudná, v tejto filmovej adaptácii je plno akcie, špeciálnych efektov a taktiež britského konverzačného humoru, takže ide o naozaj silný filmový zážitok.

Lovkyne zombíkov

Film / seriál
Hodnotenie FDB 59,2 %
Foto AXN

Réžia Burr Steers

Obsadenie Lily James, Lena Headey, Douglas Booth, Charles Dance, Jack Huston, Sam Riley, Suki Waterhouse

Dĺžka 107 min.

Rok 2016

AXN nedeľa 21. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC