Pre deti

Na povale alebo Kto má dnes narodeniny?

Na povale alebo Kto má dnes narodeniny?
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Myslíte si, že na obyčajnej povale vás nič neprekvapí? Tak to pozor! Tajomný svet filmu Na povale alebo Kto má dnes narodeniny je plný hračiek a dobrodružstiev.

Na jednej zdanlivo opustenej povale plnej prachu a starého haraburdia bývajú spoločne štyria kamaráti. Byt nemajú príliš veľký, stačí im obyčajný kožený cestovný kufor. A akože sa vlastne volajú a čo robia? Pani domu je roztomilá bábika Nezábudka, ktorá svojim kamarátom každý deň varí a stará sa im o domácnosť. Jej spolubývajúcimi sú potom pôžitkársky a trochu lenivý medvedík Mucha, drevená bábka rytier Krasoň a trošku mrzutý plastelínový škriatok Šubrt. Všetci sa majú radi a každý deň oslavujú narodeniny. Áno, každý deň! Ráno pri raňajkách si vylosujú, kto z nich bude ten deň oslávenec, a tomu zahrajú pesničku, Nezábudka upečie tortu a môžu ísť do práce – medveď pracuje ako výpravca na neďalekej stanici, škriatok Šubrt je rušňovodič a rytier Krasoň dochádza vlakom do Dračej jaskyne, kde zvádza tuhý boj s nafukovacím Drakom.

Idylický život však jedného dňa skončí – zloduch a vládca Ríše zla Nezábudku nechá uniesť. Jej kamaráti sa tak musia vydať na nebezpečnú cestu za záchranou bábiky, pri čom im pomáhajú ostatní obyvatelia povaly.

Krásny bábkový animák od Jiřího Bartu (Krysař, Zaniklý svět rukavic) nadväzuje na českú trnkovskú tradíciu animovaných filmov. Originálny rozprávkový príbeh je plný roztomilých postavičiek aj napínavých scén a samozrejme láskavého humoru (tu sa pobavia hlavne rodičia). Takže až sa vám niekam potichu vytratia deti, určite sa vydali na dobrodružnú výpravu smer najbližšia tajomná povala…

Na povale alebo Kto má dnes narodeniny?

Pre deti
Hodnotenie FDB 73 %
Foto Film+

Réžia Jiří Barta

Obsadenie Jiří Lábus, Ludmila Ungrichtová, Andrea Žádníková, Bára Dlouhá, Ivan Trojan

Dĺžka 75 min.

Rok 2009

Film+ nedeľa 17. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC