Pre deti

Hravý svet na koľajniciach

Lokomotíva Tomáš
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Vlaky a lokomotívy tvoria fascinujúci svet nielen pre mnohých dospelých, ale hlavne pre malých predškolákov. A čo už potom, keď pekne po starom dymia z komínov a všade okolo sa valia oblaky pary. Lenže to nemusí byť všetko, naše vláčiky majú totiž svoj tajuplný svet, v ktorom ožívajú a správajú sa ako ľudia.

Na ostrove Sodor žije lokomotíva Tomáš so svojimi priateľmi – Dieselom, Jamesom, Gordonom a Emily. Rovnako ako ľudia aj oni majú každý svoje povinnosti, ktoré musia plniť. Niekomu sa chce viac, inému menej, ale bez práce nie sú koláče. Najhoršie je na tom asi náš hlavný hrdina Tomáš, ktorý je občas zbytočne neuvážený, inokedy zasa lenivý, takže sa mu moc nedarí.

Nedbá totiž na to, čo mu kamaráti alebo skúsenejšie vláčiky hovoria, a chce mať všetko rýchlo a hlavne bez práce hotové. Lenže rýchlosť nie je vždy tým najlepším riešením, a tak Tomáš čas od času niečo vyvedie, nabúra s nákladom, nedovezie, čo má, alebo uviazne v snehu. S touto modrou lokomotívou sa proste nudiť nebudete.

Populárny britský seriál je roztomilé retro, ktoré rozhodne poteší všetkých vlakových a železničných nadšencov, najmä tých najmenších. Drzý rušeň, ktorý gúľa veľkými kukadlami a moc sa mu nedarí, je vlastne celkom sympatický. Nakoniec sa totiž vždy zo svojich chýb poučí a svoju prácu urobí tak, ako sa správne má. Navyše ho kamaráti nenechajú v štichu, takže sa vaši drobci nielen pobavia, ale občas sa môžu aj trošičku báť – keď sa napríklad Tomáš rúti s neposednými vagónmi príliš rýchlo z kopca – nakoniec však všetko vždy dobre dopadne. Nielen Tomáš, ale aj deti sa hravým spôsobom učia, že práca chvatná, je málo platná a počúvať rady skúsenejších a starších sa vypláca.

Perlička pre rodičov

Seriál sa v Británii začal vysielať v roku 1984 a prvých 52 dielov nahovoril legendárny hudobník Ringo Starr.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Lokomotíva Tomáš

Pre deti
Hodnotenie FDB 59 %
Foto Minimax

Réžia David Mitton, Steve Asquith, Greg Tiernan, Don Spencer, David Baas, David Stoten, Dianna Basso

Dĺžka 60 min.

Minimax štvrtok 7. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC