Pre deti

Hľadajú sa korytnačky

Sammyho dobrodružstvá
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Ďalší z podmorských dobrodružných príbehov vás zavedie až do Dubaja, kde uviaznu vo veľkom akváriu dvaja postarší korytnačiaci. Ich nový domov sa im vôbec nepozdáva, a tak začnú plánovať útek. Lenže dostať sa z väzenia, či už zamrežovaného, alebo „akváriového“ nikdy nie je len tak...

Príbeh začína vyliahnutím malých korytnačiatok, medzi ktorými sú aj Ricky a Ella, na pokojnej pláži. Pod svojimi krídlami, teda plutvami, ich majú ich starí rodičia a tí sa starajú nielen o ich ochranu, ale tiež výchovu. Dotieravé čajky sa zdajú byť jediným nebezpečenstvom, ktoré krpcom hrozí, avšak len dovtedy, než sa na pláži objavia pytliaci. Podarí sa im do siete dostať Sammyho a Raya, korytnačích deduškov, a aj ich vnúčatká, Rickyho a Ellu. V Dubaji už je na nich prichystané obrovské akvárko, kde sa majú stať jednou z atrakcií pre miestnu smotánku. Ako sa z tejto šlamastiky dostať?

Viera je pol úspechu, takže naši hrdinovia sa nevzdávajú a sú odhodlaní sa vrátiť domov, stoj čo stoj. Najskôr to vyzerá, že by im mohol pomôcť „akváriový kápo“ Veľký D, morský koník, ktorý očividne trpí napoleonským syndrómom a vládne ostatným v akváriu. Lenže naše korytnačky sa veľmi rýchlo zoznámia s podivnou rybou Jimbom, s ukecaným homárom a tiež podarenou partičkou tučniakov a začnú kuť vlastné plány na útek. Na pomoc im prichádzajú aj ich drobci, Ricky a Ella.

Občas si takmer polámu plutvy a odrú pár šupín, ale nakoniec všetko dobre dopadne a každý dostane to, čo si zaslúži. Tento celkom vydarený, roztomilý animák dosť pripomína svojho staršieho a slávnejšieho brata, film Hľadá sa Nemo. Malé korytnačky hľadajú svojich deduškov v šírom oceáne a narážajú na podivné, no priateľské ryby, rovnako ako na pekných zloduchov. Francúzsko-belgická koprodukcia sa snažila, ale animácia a scenár nie sú také prepracované a chytľavé, ako keď sa spojí Disney a Pixar. Aj tak si korytnačky určite zamilujete a budete im fandiť, nech sa v poriadku vrátia domov.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Sammyho dobrodružstvá – Útek z raja

Pre deti
Hodnotenie FDB 83.3 %
Foto Minimax

Réžia Ben Stassen, Vincent Kesteloot

Scénár Dominic Paris

Dĺžka 93 min.

Minimax sobota 10. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC