Pre deti

Hau kóla

Hau kóla
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Tak znie neformálny pozdrav v lakotštine, jazyku indiánskeho kmeňa Siuxov, a znamená „buď zdravý, priateľu“. Možno ho začujete v novom animovanom seriáli, ktorý zavedie malých divákov na nekonečné severoamerické prérie aj do hlbokých lesov.

Malí dobrodruhovia by mali spozornieť, na obrazovky sa totiž chystá parádne dobrodružstvo z prostredia Indiánov. Spoločne s hlavným hrdinom, ktorým je malý Yakari, Siux, ktorý odmieta používať zbrane, ale rozhodne sa nebráni zvedavosti, zažijete mnohé. Neustále totiž niekde pobehuje, lozí a skáče a objavuje prírodu v okolí Veľkých Plání. Tento malý neposedník je voľný ako vták a navyše bol obdarený vzácnym darom – vlastní totem Veľkého orla, ktorý mu umožňuje rozumieť zvieratám a tiež s nimi hovoriť!

Na svojich dobrodružných výpravách samozrejme nemôže byť sám. Ako správny Indián má svojho koňa, teda poníka, ktorý sa volá Malá búrka. Je to pekný divoch, takže neznáša sedlo a jazdiť na ňom smie jedine Yakari. Ako ďalší je v partii Byvol, stále ešte malý, zato však odvážny lovec aj bojovník. Byvol sa snaží zo všetkých síl, aby sa raz stal najsilnejším lovcom kmeňa Siuxov. Chlapci sú niekedy príliš hrrr, preto aj tí indiánski potrebujú nejakú parťáčku. Ich kamarátkou je Malá dúha, odvážne dievča, ktoré sa nezľakne žiadneho nebezpečenstva. Navyše sa od Yakariho mamy učí tajomnej indiánskej medicíne, takže chlapcov dosť často zachraňuje a napravuje im ich boľačky.

Dobrodružný seriál pomenovaný jednoducho po svojom hlavnom hrdinovi Yakari v sebe spája zábavu i poučenie. Deti sú všade na svete rovnaké, baví ich objavovať svet a vydávať sa na dobrodružné výpravy. V tomto seriáli sú však dobrodružstvá obohatené o poznatky z prírody, zo života zvierat, ale aj zo života Indiánov. Zábavný seriál môžeme len odporučiť, napríklad ako prípravu na letné tábory. A rozlúčiť sa môžeme pozdravom „s modrou oblohou“.

Yakari

Pre deti
Foto Minimax
Minimax pondelok 8. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC