Film / seriál

Toto vás rozseká

Zombieland – čierna americká komédia
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

V skvelej čiernej komédii kosí jedného zombíka za druhým neohrozený Tallahassee (Woody Harrelson), a to kvôli poslednej čokoládovej tyčinke na svete.

Zombieland je vydarená satira obľúbených filmov o zombíkoch drancujúcich našu planétu. Okrem toho, že je to fakt super zábava, uvidíte všetko, na čo ste v apokalyptických filmoch zvyknutí – sú tu desivé davové scény s desiatkami nemŕtvych príšer, odpudivé efekty, kedy sa zombíci rozpadajú, a príbeh hŕstky zvyšných, ktorí sa snažia prežiť medzi vražednými monštrami a nestať sa jedným z nich.

Čas to rozbehnúť

Na Zemi zostali len dvaja muži – nervózny, prehnane intelektuálny Jesse Eisenberg, ktorý hrá Columbusa a je zároveň rozprávačom filmu; a Woody Harrelson ako Tallahassee, prototyp klasického drsniackeho kovboja, ktorý rýchlejšie strieľa, než myslí. Columbus si proste jedného krásneho dňa Tallahasseeho stopne, a stane sa tak jeho učňom (čo na tom, že učeň intelektuálne presahuje svojho učiteľa). Počas ich cesty (trochu bezcieľne, ale v takých drobnostiach sa netreba paprať) je zasvätený nielen do desiatok spôsobov zabíjania zombíkov, ale aj do veľmi zaujímavej, a predovšetkým vtipnej životnej filozofie svojho múdreho vodcu.

Je jasné, že tým najlepším vo filme je postava Tallahasseeho. Je to macho, hulvát, ale jeho hlášky sú bezkonkurenčné. V podaní Woodyho Harrelsona je jednoducho neodolateľný. Môžete sa však tešiť aj na ďalšie hviezdy. Abigail Breslin a Emma Stone si zahrali sestry, ktoré tiež utekajú pred zombíkmi, a aj keď sú mladé, veľmi rýchlo pochopili zákony prežitia. Výborná je ich pasáž zo zábavného parku, z vizuálneho hľadiska patrí k tým najprepracovanejším.

K paródii patrí nadsádzka aj preháňanie, ale nemajte strach, že by ste boli znechutení prílišným množstvom vnútorností a hektolitrami krvi. Zombieland je práve na tej hranici, kedy je ukázané všetkého presne tak akurát. Práve preto je tento film vtipný. Takže ak patríte k fanúšikom filmov o zombíkoch, budete nadšení. Ak tieto filmy v tradičnom podaní aspoň tolerujete, určite sa dobre pobavíte.

Zombieland

Film / seriál
Hodnotenie FDB 73,7 % Hodnotenie redakce
Foto Film+, Profimedia.cz

Réžia Ruben Fleischer

Scénár Rhett Reese, Paul Wernick

Obsadenie Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray, Mike White

Dĺžka 88 min.

Rok 2009

Film+ štvrtok 9. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC