Film / seriál

Život podľa Dana

Steve Carell leží na palacinkách
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Bol raz jeden sympaťák Dan, ktorý jedného dňa stretol v kníhkupectve krásnu Mariu, preskočila pomyselná iskra a šťastnému koncu nestálo nič v ceste. Teda skoro.

Vezmeme to ale poporiadku. Dan Burns je novinár a píše do miestnych novín stĺpček o tom, ako si najlepšie usporiadať rodinný život. Sám by nejakú tú radu potreboval, po smrti svojej ženy totiž zostal sám na výchovu troch dcér (9, 15 a 17 rokov). Snaží sa im byť nielen dobrým otcom, ale aj matkou, občas to však so svojím ochranárstvom preháňa, napríklad v momente, keď z dverí vyháňa dcérinho nápadníka. Danov osobný život je skrátka v znamení menších či väčších starostí spojených so starostlivosťou o deti. To sa má však čoskoro zmeniť.
Keď sa dá v spomínanom kníhkupectve do reči s Mariou, začína cítiť nielen nesmierne sympatie (ktoré sú samozrejme vzájomné), ale aj nádej, že by v jeho všednom živote mohol nastať obrat. Očakávanie sa však nenaplní, pretože na večeri u rodičov mu brat Mitch predstaví svoju novú priateľku, Mariu.
Film režíroval americký režisér Peter Hedges, ktorý svoju kariéru začal drámou Čo žerie Gilberta Grapea (tu exceloval mladý Leonardo DiCaprio) a preslávil sa romantickou komédiou Ako na vec s Hughom Grantom. Aj tento film sa nesie v podobnom duchu, a tak výber Steva Carella do hlavnej úlohy bol logickým krokom, tento herec má totiž nálepku komediálny a vo vážnych filmoch sa objavuje zriedka (výnimkou je napríklad Foxcatcher). Mariu stvárnila očarujúca Francúzka Juliette Binoche, hereckú zostavu doplňuje Emily Blunt, Britt Robertson, Dane Cook či Alison Pill.
Hlavnou témou je tu okrem lásky aj integrita a strata niekoho blízkeho. Film je však hlavne plný komických scén a vtipných situácií, ktoré budú niektorým (predovšetkým rodičom a ich pubertálnym potomkom) pripadať povedomé. Juliette Binoche má navyše neodolateľný úsmev a Carellov Dan je sympatický a milý trkvas, ktorý si jednoducho svoju dávku šťastia zaslúži a vy mu radi budete celý film držať palce.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Život podľa Dana

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71,2 %
Foto Film+

Réžia Peter Hedges

Scénár Pierce Gardner, Peter Hedges

Obsadenie Steve Carell, Juliette Binoche, Britt Robertson, Dane Cook, Marlene Lawston, Alison Pill, Dianne Wiest

Dĺžka 98 min.

Film+ streda 28. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC