Film / seriál

Vrah sa vracia medzi vedcov

Antarktída II – kriminálny seriál
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na Skylink Live TV Sledovať

Zomierali jeden po druhom na vedeckej misii v odrezanej polárnej stanici. Teraz výskum pokračuje uprostred oceánu. Vrah si ich ale našiel aj tu!

A potom, že do rovnakej rieky druhýkrát nevkročíš! Lenže v tomto prípade by bol hriech, takému pokušeniu nepodľahnúť. Prvá séria seriálu Antarktída ponúkla napínavý hon na vraha s množstvom slepých uličiek a prekvapení. Mohli sme v nej sledovať skupinu klimatických vedcov, ktorí počas polročnej tmy zostali na opustenej polárnej stanici. Ich kolegovia, ktorí sa po čase na stanicu vrátili, neverili vlastným očiam – medzi výskumníkmi sa muselo stať niečo strašné. Stopy po súbojoch, guľkách, mŕtvi i vydesení preživší, ktorí začali pomaly rozpletať hrozný príbeh, ktorý sa tu odohral…

Výskum na lodi

Zle to vtedy dopadlo pre šéfa vedeckého tímu Arthura, ktorý bol odsúdený za zločiny, ktoré nespáchal. Aj tak sa vo svojom vedeckom úsilí nevzdáva a potom, čo je prepustený z väzenia, rozhodne sa pokračovať vo výskume na palube nákladnej lode Alexandria pri Point Nemo uprostred Tichého oceánu. Tam totiž nová expedícia, ktorej súčasťou je aj Arthurova dcéra Rachel, objavila riasu, ktorá je schopná výrazne spomaliť zmenu klímy. Lenže netrvá dlho a čierna mora reťazca vrážd sa vracia – na lodi je jeden z jej dočasných obyvateľov zavraždený. Arthur sa domnieva, že za všetkým stojí Maggie, ktorá podľa neho vraždila už na polárnej stanici a podozreniu sa vyhla len vďaka svojej prefíkanosti a schopnosti manipulovať s ostatnými. Lenže tá mizne pod novou identitou a veci sa začínajú komplikovať.

Mŕtvi pribúdajú

Medzitým udalosti na lodi dostávajú spád. Zack, ktorý mohol na základe testov DNA označiť vraha, je nájdený mŕtvy. Napätie na lodi rastie. Kým vyšetrovanie pokračuje, Rachel je zatvorená v chladiarni. Podozrenie sa začne stáčať k Charliemu. Aby toho nebolo málo, medzi vedcami pracuje niekto, kto chce odcudziť výsledky experimentu. Autori seriálu sa s divákmi pohrali naozaj pekne. Identita tajomného vraha zostáva dokonale skrytá až do samotného záveru, odhaleniu nechýba prekvapenie…

Rovnaký tím

Tvorivý tím, ktorý v prvej sérii Antarktídy dokázal zaujať svižným a vypätým príbehom, sa podieľal aj na tvorbe druhej série seriálu, vrátane scenáristu Isaaca Sastreho a režiséra Jorgeho Doradoa. Autormi námetu zostali skúsení David a Àlex Pastorovci, ktorých horor Z temnoty alebo sci-fi Nesmrteľný boli pred deviatimi, respektíve ôsmimi rokmi, uvedené aj v našich kinách. Herecky potom prvú sériu s druhou spája ako írsky herec John Lynch (Srdcová sedma) v úlohe Arthura, tak aj jeho britská kolegyňa Katharine O'Donnelly (Mária, kráľovná škótska).

Antarktída II

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto CANAL+ Action

Réžia Jorge Dorado

Obsadenie John Lynch, Katharine O'Donnelly, Moe Dunford, Hovik Keuchkerian, Josefin Neldén, Olivia Morris…

Dĺžka 6 × 50 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC