Film / seriál

Víkend s Keanu Reevesom

Víkend s Keanu Reevesom – séria filmov 

Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na Skylink Live TV Sledovať

Veľa žiarivejších hviezd, než je Keanu Reeves, Hollywood nemá. Natáča filmy, ktoré nestarnú, a tieto tri sú toho najlepším dôkazom.

Za posledných dvadsať rokov natočil Keanu Reeves štyridsaťjeden filmov, čo z neho robí jeden z hereckých klenotov filmového priemyslu. A zároveň učebnicový príklad naplnenia amerického sna. Veď kto by to kedysi, konkrétne pred 59 rokmi, do bábätka narodeného kdesi v libanonskom Bejrúte povedal.

Začínal v Kanade

Reeves vyrastal len s matkou a dvoma sestrami, a po kočovnej mladosti, keď sa sťahovali z miesta na miesto, zakotvil v kanadskom Toronte. A práve tam, vďaka tomu, že sa matka živila ako kostýmová výtvarníčka a nejaký čas žila s režisérom Paulom Aaronom, pričuchol k svetu filmu a divadla, ktorý mu učaroval. A len čo natočil prvý celovečerák, hokejový príbeh Youngblood, zbalil sa a odišiel do Los Angeles. Od tej chvíle jeho hviezda neustále stúpa. A trojica filmov, ktoré do vysielania pripravila stanica CANAL+ Action, ukazuje, prečo to tak je.

Fenomén John Wick

Ako prvý sa predstaví John Wick, ktorý sa po legendárnom Matrixe stal ďalšou Reevesovou značkou s mimoriadnym ohlasom u divákov aj kritiky. Úvodný diel série, ktorá sa tento rok v marci dočkala už štvrtého pokračovania, sa rýchlo zaradil medzi kultové filmy. Rozpráva o návrate Baby Jagy, kedysi najlepšieho vraha podsvetia. Vystúpil z temnoty, chcel žiť normálnym životom, lenže partia chlapov, ktorí vnikli do jeho domu a zničili pamiatku na jeho zosnulú ženu, ho priviedla späť. A jeho pomsta vošla do dejín kinematografie.

Mystických 47 roninov

To napokon platí aj pre epický príbeh zo stredovekého Japonska, v ktorom Reeves dostal rolu nájdenca Kaia, napoly Brita, napoly Japonca, ktorý sa kvôli svojmu pôvodu ocitol na dne spoločenského rebríčka. Medzi samurajmi, ktorí sa ho ako dieťaťa ujmú, sa však vďaka svojim mimoriadnym schopnostiam dokáže presadiť a po krvavom sprisahaní sa stane dôležitou súčasťou ich cesty za odplatou.

Záporák v Mužovi tajči

A do tretice všetkého dobrého, čo v prípade filmov s Keanu Reevesom platí bezo zvyšku. Film z roku 2013 je pozoruhodný nielen tým, že je jediným, ktorý sympatický herec sám režíroval, ale aj tým, že tradičné bojové zápasy dokázal pretkať príbehom zo sveta moderných technológií aj vnútorným bojom hlavného hrdinu na ceste za dobrým človekom. A pozor, Reeves sa tu obsadil do pre seba neobvyklej úlohy záporáka!

John Wick

Film / seriál
Hodnotenie FDB 77,2 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+ Action

Réžia Chad Stahelski

Obsadenie Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Dean Winters, Adrianne Palicki, Toby Moore

Dĺžka 101 min.

Rok 2014

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC