Film / seriál

Borci nestarnú

Red – kriminálny thriller
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Všetci najlepší agenti sa jedného dňa stanú nepohodlnými a treba sa ich zbaviť, hoci sú už na dôchodku.

Jeden taký vysoko nebezpečný dôchodca si v pokoji a pohode užíva zaslúžený odpočinok na vidieku. Keď však zistí, že nové vedenie CIA ho chce zlikvidovať, rozhodne len nečaká s barličkou v ruke odovzdane na svoj koniec. Frank Moses (Bruce Willis) je stále profík, ktorý si vie poradiť s celou hordou mladých agentov. Vynikajúci film vznikol podľa rovnomenného komiksu RED a okrem neodolateľného Willisa si v ňom zahrali aj ďalšie hviezdy ako Morgan Freeman, John Malkovich či Helen Mirren. Malá rada, nepodceňujte dôchodcov!

Extrémne nebezpečný

RED ako predloha predstavuje klasický DC Comics plný akcie, súbojov a superhrdinov a prefíkaných zloduchov. Aj keď dôchodkový vek žiadne superschopnosti neprináša, v tomto prípade je všetko opačne. Ako inak vysvetliť partičku bývalých tajných agentov, ktorí by podľa všetkého mali mať najlepšie roky za sebou? Odtiaľ vlastne pochádza aj názov RED, je to totiž skratka „Retired – Extremely Dangerous“ (Dôchodca – extrémne nebezpečný). A tak keď si zrejme prvýkrát v živote Frank vianočne ozdobí dom, vtrhne k nemu komando a rozstrieľa mu ho na cimpr-campr. Samozrejme, že Frank vyviazne bez jediného škrabanca...

Práve vám natrhol pozadie dôchodca!

Jeho ďalšia cesta smeruje k Sarah Ross (Mary-Louise Parker) do Clevelandu, kde Sarah pracuje a Franka pozná len cez telefón, keďže riešila nezrovnalosti s vyplácaním jeho dôchodku. Podľa Franka je v nebezpečenstve. Len čo jej toto dopovie, už sa k domu hrnie likvidačné komando. Isteže opäť Frankovou zásluhou uniknú, a tak sa začína celkom bláznivá jazda, v ktorej sa vystrieľa viac nábojov než na strelnici.

Frank dá dokopy veľmi svojrázny tím – je v ňom 80ročný Joe Matheson (Morgan Freeman), ktorý má síce rakovinu pečene vo štvrtom štádiu, ale so zbraňami to vie stále rovnako; ďalším je šialenec Marvin Boggs (John Malkovich) trpiaci extrémnou paranojou; ďalej bývalý člen KGB Ivan Simonov (Brian Cox), ktorý oceňuje iróniu osudu a spoluprácu so svojimi bývalými nepriateľmi; a nakoniec bývalá agentka MI6 Victoria (Helen Mirren). Ich cieľ je jednoduchý: odhaliť ľudí, ktorí sa ich snažia zabiť.

RED predstavuje brilantný akčný film, v ktorého deji sa možno chvíľami môžete strácať, ale vďaka hviezdnemu obsadeniu sú všetky nedostatky úplne marginálne. Táto partička vyslúžilých agentov je jednoducho úžasná. Okrem všemožných zbraní disponujú ešte vybrúseným humorom, takže sledovať ich v akcii je jednoducho zážitok. Ako ich postavy, tak aj sami herci rozhodne nepatria do starého železa. Ich najväčšími superschopnosťami sú odhodlanie, skúsenosti, a hlavne elegancia a ľahkosť, s ktorými všetko zvládajú.

Red

Film / seriál
Hodnotenie FDB 77,7 % Hodnotenie redakce
Foto Film+, Profimedia.cz  

Réžia Robert Schwentke

Scénár Jon Hoeber, Erich Hoeber

Obsadenie Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Karl Urban, Brian Cox

Dĺžka 111 min.

Rok 2010

Film+ štvrtok 11. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC