Film / seriál

Po čom ženy túžia

Nick Marshall (Mel Gibson) je
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

No, to keby muži vedeli, možno by sa dosť čudovali. A čudovať sa bude aj hollywoodsky zvodca Mel Gibson.

Nick Marshall (Mel Gibson) je úspešný lámač ženských sŕdc, ale o ženských srdciach v skutočnosti nevie vôbec nič. Musí zasiahnuť až vyššia sila, aby Nick zistil, po čom ženy naozaj túžia. A že dostane poriadnu lekciu, keď náhle počuje myšlienky všetkých žien vo svojej blízkosti, napríklad aj svojej dcéry. Najviac ho ale naučí jeho nová šéfka Darcy Maguire (Helen Hunt), zdanlivo ambiciózna karieristka. Lenže ako Nick sám zistí, nikto nie je úplne taký, aký sa zdá byť navonok.

Po čom teda ženy túžia?

Je to prosté, chcú muža, ktorý ich bude počúvať. Iste, ešte je veľa ďalších vecí, po ktorých všetky prahneme, ale toto ako informácia pre začiatočníkov stačí. A tiež toto je vlastne jediná vec, ktorú sa Nick Marshall dozvie. Lenže kým to pochopí, čaká ho celkom zábavná cesta za poznaním.

Nick je egoistický namyslenec, ktorý si myslí, že ho šéf (Alan Alda) povýši, lenže čuduj sa svete, jeho vysnívané teplučké miestečko získa žena. Nick sa samozrejme zozačiatku snaží všetky jej návrhy sabotovať a chce ju totálne znemožniť. Lenže medzitým musí zvládnuť aspoň päť minút vyjsť so svojou dcérou, zbaliť kočku z kaviarne a byť tým najúžasnejším mužom v Chicagu. Väčšina vecí sa mu nepodarí, a tak podnikne zúfalý plán vcítiť sa do ženy. Absolvuje najrôznejšie kozmetické procedúry od lakovania nechtov cez líčenie až po depiláciu voskom (samozrejme pri fľaške niečoho na guráž). A čuduj sa svete, stane sa zázrak...

Po čom ženy túžia je celkom tradičná filmová romantická komédia, v ktorej sa hlavný hrdinovia moc nemusia, ale postupne si k sebe nájdu cestu. Lenže všetko sprevádza veľká lož, ktorá vyjde najavo a je po happy ende, ale len zdanlivo. Proste je to hollywoodska klasika.

Aj keď viete, ako všetko dopadne, aj tak budete Nickovo snaženie o poznanie sveta žien, a predovšetkým ich vnútra, sledovať. Za všetko môže Mel Gibson, ktorý je ako arogantný Nick neodolateľný. Najmä kúpeľňová scéna s kozmetickým okienkom je niečo medzi Tootsie a Juniorom Arnolda Schwarzeneggera. Možno ste na Gibsona zvyknutí skôr ako na akčného hrdinu, ale jeho komediálny talent je nesporný. S Helen Hunt im to šliape skvele a Alan Alda už je len pomyselná herecká čerešnička na torte. Celkovo je táto romantická komédia svižná a zábavná, aj keď niektoré vtipy sa podarili viac, iné zase menej.

Zaujímavosť

Gibson nie je práve herec romantických komédií, pred filmom Po čom ženy túžia sa objavil len vo Vtákovi na drôte (1990).

Po čom ženy túžia

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,8 % Hodnotenie redakce
Foto Film+, Profimedia.cz  

Réžia Nancy Meyers

Scénár Josh Goldsmith, Cathy Yuspa

Obsadenie Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mark Feuerstein, Alan Alda, Lauren Holly, Ashley Johnson

Dĺžka 126 min.

Rok 2000

Film+ nedeľa 27. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC