Film / seriál

Láska vo hviezdach: Rómeo, Júlia a tma

Láska vo hviezdach
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Medzidruhová erotika? Povolené! Hlavná hrdinka romantického sci-fi seriálu Láska vo hviezdach uviazne vo zvláštnom ľúbostnom trojuholníku.

Ktorý je ten pravý? Otázka stará ako ľudstvo samo. Keď ide navyše o šestnásťročnú dievčinu, väčšinou na ňu neexistuje jednoznačná odpoveď. Bella zo ságy Twilight by mohla rozprávať. Emery, ktorá je hlavnou hrdinkou romantického sci-fi seriálu Láska vo hviezdach, o tom ale nepotrebuje nič počuť. Jej problémy sú snáď ešte väčšie, milostný trojuholník, do ktorého sa prepadá je stále komplikovanejší, a po pravde povedané, sama si uvedomuje, že nejde len o ňu.  
 
Svet sa zmenil. Keď mala Emery šesť, v jej rodnom zapadákove pristála mimozemská loď. Nevyhnutne došlo ku konfliktu, počas ktorého ukryla pred besniacim násilím rovnako starého mimozemského chlapca. Po desiatich rokoch sú Atriani stále na našej planéte a práve začína pokus o integráciu ich násťročných do stredných škôl. Emery sa stretáva so zachráneným Romanom. A bude to čím ďalej zaujímavejšie stretnutie, pretože Roman vyzerá omnoho viac sexy než E. T. – Mimozemšťan, dokonca aj nejakých vlkolakov aj upírov strčí do vrecka!  
 

Láska k sci-fi

„Vyrástla som v domácnosti, kde sme často pozerali Star Wars. To u nás proste letelo. No, a zbožňovala som seriál Firefly, nech odpočíva v pokoji,“ hovorí Aimee Teegarden o svojej láske k žánru sci-fi. To bolo tiež jedným z dôvodov, prečo sa rozhodla prijať hlavnú úlohu v seriáli Láska vo hviezdach, keď natáčanie jej predchádzajúceho hitu Friday Night Lights (podľa úspešnej športovej drámy Svetlá piatkovej noci) nedávno skončilo.
 
„Vďaka Láske vo hviezdach vznikol celý nový svet a s ním aj veľa super vecí,“ pokračuje o seriály z roku 2024. „Muselo sa napríklad vymyslieť, kam až sa za 10 rokov posunú technológie a ako bude všetko vyzerať. Ako budú vyzerať mobily? Ako zostanú ľudia v spojení? Stále cez telefón? Má teraz každý vlastný tablet? Sú počítače vôbec na niečo? Bolo zábavné pozorovať, ako vznikajú stále nejaké nové nápady.“    
   

Namierený ukazováčik

Pretože integrácia mimozemských mladých do škôl vôbec nie je jednoduchá. Niektorým pozemšťanom sa prinajmenšom nepozdáva, takže organizujú protesty. A situácia sa môže každú chvíľu rýchlo zhoršiť. Hlavná hrdinka Emery sa stáva spojkou medzi nechápavými spolužiakmi a nepochopenou šesticou potetovaných násťročných Atrianov, ktorá dochádza priamo z integračného tábora nie nepodobného nejakému futuristickému getu. Dosť jej pritom pomáha, že príťažlivý mimozemský krásavec na ňu v minulosti asi tiež namieril pomocný ukazováčik.
 
„Na vzťahu medzi Emery a Romanom je niečo magnetické,“ vysvetľuje Aimee Teegarden. „Pomáhala mu už v detstve. Deti nemusia nutne vnímať farbu kože alebo choroby a nemajú rovnaké predsudky ako dospelí. Proste nesúdia knihu podľa jej obalu. Emery strávila veľa času v nemocnici a zažila, ako sa do nej ostatní triafajú, že je divná. Preto z nej vyrástol niekto, kto nehľadí na zovňajšok a snaží sa ľudí okolo seba dobre spoznať.“ Prečo bola Emery chorá aj ako sa vlastne uzdravila je záhadou samo o sebe, aj keď... možno za to môže práve Roman a nejaká ľuďom neznáma mimozemská technológia. „Je medzi nimi niečo tajuplné.“
 

Princezná bojovníčka 

Aj vo svete, kde na každom kroku hrozia výbuchy rasovo motivovaného násilia, má šestnásťročná baba obyčajné/osudové problémy. Atrian Roman nie je jediným mužom v jej živote. „Je tu ešte Grayson, taká stávka na istotu,“ hovorí Aimee Teegarden. Síce má zaujímavo temné pozadie, ale samozrejme je to človek a tým pádom niečo ako logická voľba.“ V Emery zúri bitka medzi rozumom a citom. Nemôže sa rozhodnúť, kto z jej príťažlivých nápadníkov potrebuje viac zachrániť. Ku svojej smole – zato k šťastiu divákov, má neodbytné záchranárske sklony, ktoré pridávajú ďalšiu potrebnú ingredienciu do romanticko-dramatického kokteilu.

Láska vo hviezdach (Star-Crossed)

Film / seriál
Hodnotenie FDB 82.5 %
Foto AXN

Dĺžka 45 min.

AXN nedeľa 16. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC