Film / seriál

Iné spolubývanie

Americká komédia zo života vysokoškolákov
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Ísť do prvého ročníka na vysokú je samo o sebe dosť napínavé, ale ešte napínavejší je život na internáte.

Filmov z amerických vysokoškolských kampusov sú desiatky, len málo z nich sa však nevyhýba klišé a vie s nimi pracovať. To je tiež prípad Švédskej trojky, hoci podľa názvu môže vyzerať trochu lascívne, ide vlastne o vydarenú romantickú komédiu. Celý príbeh rozohráva umiestňovanie študentov na izby, kde systém urobí malú chybu. Osobu menom Alex považuje za muža, ale Alex je dievča, a aké! A tak sa mladá začínajúca študentka ocitne na izbe s dvoma chlapcami. Spolužitie to bude veru zaujímavé.  

Kto sa bojí, nesmie do lesa

Lara Flynn Boyle hrá Alex, inteligentnú a energickú brunetku, ktorá vďaka omylu možno nájde lásku a rozhodne nájde priateľov. Tými sa stanú Stuart a Eddy (Stephen Baldwin a Josh Charles). Je síce trochu absurdné, keď úradník, pred ktorým stojí a pozerá sa priamo na ňu, odmieta uveriť, že je žena, pretože počítač si to nemyslí, ale inak vo filme ďalšie zmätené scény nenájdete. 

Sex je trochu ako pizza. Keď je to zlé, stále je to ešte celkom dobré

Stuart je tak trochu blázon a dejú sa mu často neuveriteľné veci, ale komu sa počas štúdia najrôznejšie podivnosti vyhýbali, že. Eddy je naopak oveľa tichší, inteligentný študent, ktorý si príliš nevie rady so svojou sexualitou. A tak začína zaujímavý trojuholník – Eddy chce Stuarta, ktorý chce Alex, ktorá chce Eddyho. Scenár Andrewa Fleminga, ktorý film aj režíroval, si so všetkým pomerne hravo poradí. Síce je od začiatku jasné, že všetci traja raz musia skončiť spoločne v posteli (pozri názov), ale nepôjde o nič lascívne. Oveľa podstatnejšie je, ako o sebe samých aj navzájom Alex, Eddy a Stuart uvažujú. Švédska trojka je tak skôr než milostný film konverzačný. Často je totiž ľahšie o svojich pocitoch a túžbach len hovoriť ako sa bezhlavo pustiť do neistého dobrodružstva. 

So cťou všetko tiež zvláda hlavná herecká trojica. Nikto z nich nešuští papierom, sú ako mladí, nevyhranení, zmätení, nevybúrení študenti úplne uveriteľní. Takže Švédska trojka neponúka žiadnu zakázanú erotiku ani nič škandalózne. Ak je tam niečoho príliš, potom by to mohla byť neha, maximálne ešte nevinné maznanie. Je to jednoducho film o mladých pre mladých, ktorý zaujme svojou bezprostrednosťou a láskavosťou. 

Švédska trojka

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,1 % Hodnotenie redakce
Foto Film+

Réžia Andrew Fleming

Scénár Andrew Fleming

Obsadenie Lara Flynn Boyle, Stephen Baldwin, Josh Charles, Alexis Arquette, Martha Gehman, Mark Arnold, Michele Matheson

Dĺžka 93 min.

Film+ piatok 31. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC