Film / seriál

Havaj 5.0: Kamaráti ako hrom

Havaj 5.0
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Nad špeciálnou jednotkou zo slnečných ostrovov sa zmráka. Že by ich boj so zločinom v druhej sérii skončil skôr, než vôbec poriadne začal?

Posledný skaut je za mrežami! Kým bývalý mariňák a zarytý správňak Steve McGarrett sedí za mrežami, jeho parťáci zo špeciálnej útočnej jednotky Havaj 5.0 sa snažia urobiť všetko pre to, aby jeho meno očistili. Od chvíle, kedy sa McGarrett kvôli smrti otca vrátil na Havaj, kde vyrastal, a dostal povolenie viesť špeciálne policajné oddelenie, sa totiž veľa zmenilo. Prvá séria seriálu Hawaii 5.0 skončila vraždou guvernérky, z ktorej bol McGarrett falošne obvinený. Ale pretože sme na začiatku druhej série, je isté, že jednotka Havaj 5.0 zameraná na vyšetrovanie brutálnych vrážd, obchodu s drogami aj priekupníctva s ľuďmi len tak nezanikne. Otázkou zostáva, kto v nej bude mať posledné slovo. Nový guvernér má vlastnú agendu a do zohraného tímu nasadzuje „cudziu“ agentku Ministerstva vnútornej bezpečnosti.
„Steve si zvykol na to, že jedná s guvernérkou, ktorá mu poskytla úplnú imunitu a všetky prostriedky. Lenže to sa zmenilo. S novým guvernérom sú problémy, pretože Steveovi už len tak všetko neprejde,“ hovorí herec Alex O‘Loughlin, ktorý sa v McGarrettovi našiel. Pristrihnuté krídelká však neznamenajú, že sa tím Havaj 5.0 začne viac venovať prevádzaniu dôchodcov cez frekventované ulice a záchrane zatúlaných mačiek zo stromov. Havaj 5.0 si predsa získal povesť jedného z najrýchlejších a najakčnejších seriálov na obrazovke. „Pracovali sme ešte len na šiestej epizóde a už sme za sebou mali zoskok s padákom, jazdu na koni, potápanie, pretekanie s rýchlymi loďami alebo potýčky s UFC zápasníkmi – a to nonstop. Je to akčná hostina.“

Život je Havaj

Pre McLouglina znamená Havaj 5.0 po niekoľkých nepremenených príležitostiach okrem iného v upírsko-detektívnom seriáli Moonlight alebo v príšernej romantickej komédii Záložný plán po boku Jennifer Lopez konečne poriadny prielom. Jeho kolegovia a televízni parťáci sú mu oporou. Scott Caan má za sebou Dannyho trinástku a Entourage. Grace Park prežila kultovú  Hviezdnu loď Galactica. A Daniel Dae Kim sa našiel v Nezvestných.  
Pre všetkých má život na Havaji počas natáčania seriálu svoje čaro a výhody. Napríklad McLouglin a Caan si ako správni parťáci užívajú surfovanie. Lenže zatiaľ čo prvý sa k nemu vracal po rokoch a dávnych nepríjemných skúsenostiach, druhý už sa niečo nasurfoval. Ale McLoughlin, ktorý je blázon do športu a začal trénovať Shobukai karate už v šiestich rokoch, je zhruba rovnako nezastaviteľný ako jeho McGarrett. Ani Caan nezostáva pozadu, pokiaľ ide o imidž ukecaného detektíva Dannyho Williamsa, a medzi obidvomi hercami / postavami panuje zábavná bratská láska. 

…ako bratia

Medzi Stevom McGarrettom a Dannym Williamsom sa po počiatočnej nedôvere a vzájomnom lezení si na nervy vyvinulo silné priateľstvo pevne zakotvené vo vzájomnom nesúhlase. Ich autohádky sa stali neodmysliteľnou súčasťou Havaja 5.0 rovnako ako akcia. „Mám pocit, že v prvej sérii sme sa tak nejako oťukávali. Keď sa rozhodujete, či vám niekto sadne alebo nie, je toho veľa, o čom sa môžete dohadovať,“ tvrdí Caan. „Teraz už to je, skôr ako keď sa medzi sebou bavia dvaja bratia. Čo je tiež super. Hlavne kým je o čom sa hádať.“ O‘Loughlin sa smeje. „A keď nie je, väčšinou si niečo vymyslíme,“ dodáva. „Keď nám nejaká scéna pripadá až moc bezproblémová, vyberieme si časť dialógu a zahráme ju viac hašterivo, než je napísaná v scenári.“
„Jeden k druhému máme veľký rešpekt. Dobre sa nám spolu pracuje a nemáme problém ísť si vzájomne po krku, pretože sa nemusíme báť, že by sme prekročili nejakú hranicu,“ hovorí Caan. „Alex je prirodzený vodca. Má veci pod kontrolou na pľaci aj vo svojom osobnom živote. Je to generál a podľa mňa sa to premieta do jeho seriálovej úlohy.“ Lenže nekonečné prenasledovanie zloduchov týždeň čo týždeň si na O‘Loughlinovi vyžiadalo svoje. Prvú sériu dokončil so zápalom šliach, boľavým bicepsom a natiahnutým ramenom. Do druhej sa vrhol po hlave ako býk. A nakoniec si musel dať od natáčania pauzu. V dvadsiatom diele sa teda len krátko mihne a v dvadsiatej prvej epizóde chýba úplne. Dôvodom bola aj liečba závislosti, ktorú získal na predpísaných liekoch proti bolesti. 

Havaj 5.0

Film / seriál
Hodnotenie FDB 83,3 %
Foto AXN
AXN piatok 5. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC