Film / seriál

Gašparko v trenkách

Gašparko – francúzska komédia
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Legendárny Jean-Paul Belmondo bude vyčíňať v bláznivej komédii o nenapraviteľnom zlodejovi Alexandrovi Boronim.

Belmonda nie je nikdy dosť, aj keď už je v hereckom nebi, vaše bránice bude veselo rozochvievať ďalej. Ako Boroni sa po prepustení z väzenia opäť vráti k svojej obľúbenej profesii – k okrádaniu. Nech sa však deje čokoľvek, jeho heslo stále znie: Späť do víru života! A že to bude poriadny vír plný šperkov, žien, nebezpečenstva aj pletiek s tajnými službami, je tutovka.

V bláznivej komédii sa Belmondo dal dokopy opäť s režisérom Georgesom Lautnerom, s ktorým nakrútil komédiu podobného razenia Policajt alebo darebák (1979). Tentoraz páni pristúpili pedál ešte viac a komédia Gašparko je ešte nadupanejšia vtipnými, ale aj odvážnymi scénami. Ostatne, kaskadérskymi kúskami bol Belmondo povestný.

Bond v smiešnych trenírkach

Dej filmu je jasný. Prešibaný zlodej si vie nájsť tie najlepšie kšefty. Vždy sa zoznámi s krásnou dámou, tú zvedie a potom ju okradne. Zabije tak dve muchy jednou ranou, užije si s krásnou paničkou a ešte si so sebou odnesie poriadny balík. Keď sa do toho všetkého zapletú tajné služby, práca sa Boronimu komplikuje, pretože musí zdrhať aj pred mafiánmi. Ale Belmondo by nehral žiadneho ťuťmáka, takže nakoniec ich so svojím povestným žiarivým úsmevom prekabáti všetkých!

Gašparko je klasická francúzsko-talianska bláznivá komédia, ktorej kraľuje Belmondo svojím šarmom i neuveriteľnými kaskadérskymi kúskami. Je jedno, či práve visí vysoko nad morskou hladinou na vrtuľníku, alebo preráža múry rozličnými dopravnými prostriedkami. Zakaždým dosiahne ako Boroni svoje a na konci ho čaká na lôžku nejaká polonahá krasotinka. Občas budete váhať, či je Boroni naozaj taký gašpar, alebo je taký ostrieľaní zločinec. Tak či tak výsledok je vždy rovnaký. Vlastne je to oveľa bláznivejšia verzia Bonda v stredomorskom podaní. Boroni akurát nestojí na strane zákona, ale to je už len malý detail. Ak máte radi tieto crazy komédie a chcete si v sychravej jeseni pripomenúť rozpálené pláže, potom Gašparko je tou pravou voľbou.

Zaujímavosť

Gašparko má jedno filmové prvenstvo. Prvýkrát tu bol použitý červený laserový bod v súvislosti so zbraňou ako znamenie smrti. Dnes klasika všetkých akčných filmov.

Gašparko

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71,4 % Hodnotenie redakce
Foto Film+

Réžia Georges Lautner

Scénár Jean Herman, Michel Audiard

Obsadenie Jean-Paul Belmondo, Michel Galabru, Georges Géret, Mirella D'Angelo, Carla Romanelli, Paolo Bonacelli, Michel Beaune

Dĺžka 109 min.

Rok 1980

Film+ štvrtok 28. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC