Film / seriál

Fascinujúca vojna robotov o Zem

Transformers na CANAL+ Action – séria akčných sci-fi
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Action na Skylink Live TV Sledovať

Najprv Shia LaBeouf a po ňom Mark Wahlberg pomáhajú Autobotom v boji o Zem proti všetko ničiacim Deceptikonom v pôsobivej sérii režiséra Michaela Baya.

Vo chvíli, keď bábika Barbie oslavovala dvadsaťpäť rokov (prvú predstavili na veľtrhu American International Toy Fair v roku 1959), zrodil sa ďalší hračkársky fenomén – Transformers. Ostatne, hneď v prvom filme z roku 2007 nazvanom jednoducho Transformers to jeho hrdina Shia LaBeouf vtipne pripomína. Keď prvýkrát uvidí premenu auta na robota, užasnuto vyhŕkne: „Asi bude z Japonska… áno, určite bude z Japonska.“ A má pravdu, práve tu sa v osemdesiatych rokoch objavili na pultoch autíčka, ktoré sa dali preskladať na robotov a naopak. Hračky neskôr kúpili Američania, konkrétne spoločnosť Hasbro, ktorá produkciu rozšírila o komiksy a neskôr aj o filmy milované fanúšikmi po celom svete. Všetkých päť, ktoré režíroval tvorca Skaly, Armageddonu alebo Pearl Harboru Michael Bay, uvidíme v decembrové piatky na CANAL+ Action.

Transformers (2007)

Úvod série, to bola časovaná bomba pre kiná roku 2007, akčný trhák sa stal ihneď hitom a pri nákladoch 150 miliónov dolárov ich zarobil 700. Michael Bay príbeh, v ktorom prílet Autobotov na Zem obráti mladému Samovi (LaBeouf) život hore nohami, Bay pôvodne režírovať nechcel, ale presvedčila ho producentská účasť Stevena Spielberga.

Transformers: Pomsta porazených (2009)

Po úspechu prvého dielu na seba nenechal dlho čakať ten druhý, v ktorom opäť Sam po boku svojej krásnej priateľky v podaní Megan Fox a Autobotov čelí zlovoľnej invázii Deceptikonov. Aj keď sa im podarí zničiť vodcu Autobotov Optimusa Prima, ku skaze našej planéty nakoniec nedôjde.

Transformers 3: Temná strana Mesiaca (2011)

Posledný film, v ktorom vesmírnym votrelcom čelí mladík Sam. Ale jednoduché to sprvu nemá – k Autobotom sa priblížiť nesmie, pretože tí pracujú pre vládu, aby hľadali a ničili preživších Deceptikonov. Tí však pripravujú niečo veľké, lebo vraždia všetkých, ktorí mali čo do činenia s letom Apollo 11 – tým, pri ktorom ľudia po prvýkrát stáli na povrchu Mesiaca…

Transformers: Zánik (2014)

Vo štvrtom filme preberá opraty deja Mark Walhberg, automechanik Cade, ktorému sa v dielni z jedného nákladiaka vykľuje vodca Autobotov. Tým sa Cade okamžite ocitne v hľadáčiku ostatných robotov aj vlády. Do série tiež vstupujú Dinoboti – mechanickí tvorovia, ktorí vyzerajú ako prehistorické jaštery.

Transformers: Posledný rytier (2017)

Labutia pieseň režiséra Michaela Baya aj predstaviteľa hlavnej úlohy Marka Wahlberga, na tohtoročnom 6. diele sa už ani jeden nepodieľal. Za asistencie historika Anthonyho Hopkinsa v nej hľadajú kľúč, prečo sa Transformers po stáročia vracajú na Zem.

Transformers

Film / seriál
Hodnotenie FDB 80 % Hodnotenie redakce
Foto CANAL+ Action

Réžia Michael Bay

Obsadenie Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Rachel Taylor, Anthony Anderson, Jon Voight

Dĺžka 144 min.

Rok 2007

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC