Film / seriál

Creed

Creed

Sylvester Stallone sa vracia v svojej najslávnejšej úlohe Rockyho Balbou. Prvýkrát však nebude stáť v ringu, ale mimo neho, ako tréner. Nečakajte Rockyho 7, ide skôr o odovzdanie boxerskej rukavice ďalšej generácii.

Sly za svoj výkon získal Zlatý glóbus, aj názov kategórie, teda najlepší herec vo vedľajšej úlohe, ale napovedá, že Taliansky žrebec nie je hlavným hrdinom tejto športovej drámy. Tým je Adonis Johnson (Michael B. Jordan), syn slávneho otca, divákom dobre známeho svetového šampióna v ťažkej váhe Apolla Creeda, ktorý sa s Rockym stretol v legendárnom súboji vo Philadelphii. A práve tam to Adonisa ťahá, a hoci Apollo zomrel ešte pred jeho narodením, nezaprie svoj pôvod ani boxerské gény, a preto vyhľadá Rockyho, aby ho trénoval. Ten zo začiatku odmieta, postupne ale v mladíkovi vidí rovnakú silu a odhodlanie, ako mal jeho bývalý rival, a vedie ho pri ceste za titulom. Film Ryana Cooglera ponúka zaujímavo rozpracované postavy a skvele natočené boxerské súboje.

Creed

Film / seriál
Hodnotenie FDB 78,5 %
Foto Cinemax

Réžia Ryan Coogler

Obsadenie Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Ritchie Coster, Graham McTavish, Wood Harris

Dĺžka 133 min.

Rok 2015

Cinemax utorok 15. 8. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack a Komplet

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC