Film / seriál

Chyť ma!

Akčná komédia Detektív z Hongkongu
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Ak máte radi bláznivé akčné komédie, v ktorých sa dávajú dohromady nesúrodí parťáci, máme tip presne pre vás.

Tentokrát v tom bude aj trocha exotiky, pretože sa vydáme do Hongkongu, kde vyčíňa hazardný hráč Connor Watts (Johnny Knoxville). Connora pozná v meste naozaj každý, ale predovšetkým preto, že snáď nenájdete nikoho, komu by nedlžil peniaze. Lenže vášeň je jednoducho vášeň. A tohoto podareného Američana dostane za úlohu nájsť policajný detektív Bennie Chan (Jackie Chan). Viac asi netreba prezrádzať, len čo sa vo filme objaví Jackie Chan, čaká na vás bláznivá jazda plná geniálnych súbojov. A inak to nie je ani v Detektívovi z Hongkongu.

Mafia, kam sa pozrieš

Jackie Chan vie, ako starnúť štýlovo. Aj keď má už 66 rokov (v čase nakrúcania Detektíva mal 62), stále je prvotriednou akčnou hviezdou. Filmy, kde sa objaví, sú stále plné energie a humoru a Chan má aj vo veku dedov stále rovnaký potmehúdsky chlapčenský výraz. Iste, môžete namietnuť, že filmy s ním sú tak trochu ako cez kopirák, ale keď je kópia dobrá, prečo si ju neužiť.

V Hongkongu sa to začne hemžiť mafiánmi každého druhu. Predovšetkým Rusi sa snažia dostať Connora živého alebo mŕtveho, na tom im nezáleží. Idú po ňom aj Číňania, takže jedinou možnosťou, ako sa zachrániť, je utiecť na vidiek. Bennie s Connorom podniknú takmer 2000 kilometrov dlhú cestu, a to len preto, aby mohli nabiť telefón, v ktorom sú informácie, ktoré môžu Connora zachrániť. Prečo ho nenabili v niektorej z dedín? Jednoducho preto, že nemôžu natrafiť na tú, kde by bola elektrina. Je to trochu absurdné, ale zase dostanete ako diváci možnosť spoznať niektoré čínske zvyky a tradície. Samozrejme je to všetko nadsádzka a naháňačka po čínskych luhoch a hájoch je predovšetkým zábavná, nie hodina vlastivedy. A väčšina humoru pramení z odlišnosti Bennieho a Connora. Jeden je vrtký a druhý je skôr ako leňochod, môžete skúsiť uhádnuť, kto je kto. Skvelé na týchto filmoch je tiež to, že Jackie Chan môže mať za parťáka vlastne kohokoľvek a vždycky si s ním sadne. 

Celý film v podaní režiséra Rennyho Harlina je akási mozaika zložená z gagov doplnená úchvatnými exteriérmi (v tomto je Čína pre filmárov doslova magická svojou rozmanitosťou) i dobrou hudbou. Jackie Chan si opäť zahrá komickú scénu, kedy predvedie svoje spevácke nadanie, keď si pospevuje pieseň Adele, zatiaľ čo sa potĺka stepou s Mongolmi. Detektív z Hongkongu je jednoducho čistá zábava.

Zaujímavosť

Jackie Chan by mal vedieť všetko, ale jednu vec neovláda, rovnako ako jeho postava Bennieho, nevie plávať.

Detektív z Hongkongu

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67,1 % Hodnotenie redakce

Réžia Renny Harlin

Scénár Jackie Chan, Brian Gatewood, BenDavid Grabinski, Alessandro Tanaka, Jay Longino

Obsadenie Jackie Chan, Ping-ping Fan, Johnny Knoxville, Eve Torres, Paul Philip Clark, Michael Wong, Eric Tsang

Dĺžka 107 min.

Rok 2016

Film+ streda 30. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC