Film / seriál

Buď v pohode, kamoš

Zahulíme, uvidíme 2 – komédia
Skylink Live TV

Sledujte na Film+ na Skylink Live TV Sledovať

Pamätáte sa na dvoch milovníkov ľahkých drog a ich výpravu za hamburgermi?

Harold a Kumar sú späť! Keď už si vyskúšali „huličskú“ jazdu po Spojených štátoch, je treba sa posunúť o level vyššie. Tentoraz vyrazia v Zahulíme, uvidíme 2 do Amsterdamu, kde sa dá marihuana zohnať legálne. Ale neboli by to títo dvaja, keby sa hneď na začiatku niečo nezvrtlo. Namiesto v meste tráve zasľúbenom skončia vo väzení na Guantáname, keďže jedna z pasažierok lietadla si Kumara pomýli s teroristom... Opäť na vás čaká bláznivá jazda plná tých najnepravdepodobnejších situácií. Skrátka s Haroldom a Kumarom je proste možné všetko.

Tak trochu iný matroš

Pokračovanie v mnohom nadväzuje na prvý diel. Harold s Kumarom sú opäť na bláznivej ceste, tentokrát ich neprinútila zbaliť kufre chuť na jedlo, ale napodiv láska. Harold chce v Amsterdame vyznať lásku svojej milej, ktorá tam odišla na desaťdňový výlet. A Kumar sa pri tej príležitosti rozhodne, že skúsi získať späť svoju bývalú lásku. Chlapci majú proste vysoké ciele, ale žiadna romantika nie je zadarmo. Stačí drobná zámena batožiny na letisku a Kumar namiesto svojich vecí vezie bombu. K tomu stačí prirátať jeho exotický vzhľad a terorista je na svete. Našťastie im pri ich smole praje aj šťastie a z väzenia sa im podarí utiecť, takže sa môžu vrátiť domov a pokúsiť sa očistiť svoje mená.

Režiséri a zároveň aj scenáristi v druhom diele posúvajú hranice takmer všetkého. Nahoty je vo filme požehnane (nič obskúrne), sexuálnymi narážkami tiež nešetria, ale asi najviac sa obuli do rasizmu. Tento film je v mnohých ohľadoch naozaj veľmi nekorektný, ale vďaka tomu tiež veľmi vtipný. Snaha nabúravať negatívne stereotypy je predsa dobrá. A tak sa tu Židom máva pred tvárou vreckami s peniazmi v snahe vymámiť z nich informácie alebo sa „strašne“ vyhráža Afroameričanom vyliatím hroznovej limonády. Áno, čakajú na vás naozaj desivé veci.

Ale humor a iróniu stranou, tú prenecháme Haroldovi s Kumarom. Komédia Zahulíme, uvidíme si strieľa aj z vážnych tém, ale predovšetkým je to bláznivé road movie, v ktorom si najviac strieľa život sám z dvoch mladých týpkov. Keby nemali tak radi ľahké drogy, iste by sa im veľa vecí nestalo, ale to by zase nebola taká sranda.

Zaujímavosť

V origináli sa film volá Harold a Kumar na úteku z väzenia v Guantáname, ale z celkovej stopáže filmu je väzeniu venovaných 5 minút a 33 sekúnd. Slovenský názov je možno výstižnejší.

Zahulíme, uvidíme 2

Film / seriál
Hodnotenie FDB 70,9 % Hodnotenie redakce
Foto Film+, New Line Cinema/Courtesy Everett Collection

Réžia Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Scénár Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Obsadenie John Cho, Kal Penn, Neil Patrick Harris, David Krumholtz, Carsten H.W. Lorenz, James Adomian, Eddie Kaye Thomas

Dĺžka 100 min.

Rok 2008

Film+ sobota 20. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC