Film / seriál

Absentia

Absentia
Skylink Live TV

Sledujte na AXN na Skylink Live TV Sledovať

Fanúšikovia temných kriminálnych drám pozor, AXN prichádza s novým seriálom, ktorý je ideálny pre nadchádzajúce sychravé jesenné večery.

Mysteriózna kriminálna dráma Absentia mala premiéru na 57. ročníku jedného z najprestížnejších festivalov pre televíznu tvorbu Monte Carlo Television Festival a teraz konečne prichádza aj na naše obrazovky. Zápletka seriálu sľubuje dramatické predstavenie, v ktorom nebude núdza o nečakané zvraty či napínavé momenty. A o čo teda pôjde?

Dej sa točí okolo pátrania po agentke FBI Emily Byrne, ktorá zmizne bez stopy počas prenasledovania jedného z najznámejších bostonských sériových vrahov. Je vyhlásená za mŕtvu a celých šesť rokov o nej nemá rodina a priatelia jedinú správu. Potom však raz neskoro v noci zazvoní manželovi zmiznutej telefón, v ktorom mu tajomný hlas oznámi, že Emily žije. Tá je potom na základe informácií neznámeho nájdená v zúboženom stave v chatrči kdesi v lesoch, nedokáže si ale vôbec na nič spomenúť a z pamäte sa jej bohužiaľ vymazala aj podoba zločinca, ktorý ju uniesol a mučil.

Emily v zajatí strávila roky plné hrôzy, to pravé peklo ale paradoxne zažíva bezprostredne po svojej záchrane. Po kontaktovaní rodiny zisťuje, že jej manžel a agent FBI v jednej osobe Nick (Patrick Heusinger) sa nielen presťahoval z ich spoločného domu, ale aj znovu oženil, a jej deväťročný syn Flynn si ju skoro nepamätá. V prvých dieloch je Emily zmätená a rovnako ako diváci absolútne netuší, prečo bola unesená. Preto sa upína k rozpleteniu záhady svojho zmiznutia a hľadania odpovedí. Tá najväčšia rana (akoby ich doteraz nebolo dosť) má ale ešte prísť – obyvateľmi Bostonu otriaslo množstvo šokujúcich vrážd a z ich spáchania je na základe stôp DNA obvinená práve Emily.
 
Meno režiséra série – Oded Ruskin – asi divákom moc nepovie, aj keď má za sebou úspešný seriál z izraelskej produkcie Kfulim (v angličtine False Flag). Predstaviteľka hlavnej úlohy Stana Katic je už však o poznanie známejšia. Fanúšikovia krimi si túto kanadskú herečku so srbskými koreňmi určite pamätajú ako pôvabnú detektívku Kate Beckett zo seriálu Vtierka Castle, kde sa objavovala osem sezón, od prvej epizódy až do tej finálnej, ktorá bežala vlani. Na Absentii si herečka pochvaľovala ako dômyselný príbeh, tak miesto natáčania a štáb: „Bulharsko, kde sme natáčali, má pre príbeh pridanú hodnotu, pretože sme točili na neobvyklých lokáciách. Vyzerali ako Boston, ale nie úplne a celkovo dodali seriálu napätie. Nedotknutá bulharská príroda dokázala vytvoriť naozaj znepokojujúcu atmosféru“.

Hrať postavu Emily Byrne bolo pre Stanu Katic veľmi fyzicky náročné, pretože v množstve scén je zmlátená a zakrvavená, a navyše väčšinu svojich akčných scén nakrúcala počas jednej z najchladnejších zím v histórii Bulharska. Ani jej charakter však nemá na ružiach ustlané, po falošnom obvinení sa Emily dáva na útek, aby mohla dokázať svoju nevinu. V pätách jej je spoločne s kolegami a kamarátmi z FBI aj Nick, ktorý – sám zápasiaci s pocitom viny, že svoju manželku dostatočne nehľadal – dostane ťažkú úlohu: vziať Emily do väzby. Bývalá elitná agentka sa nechce vzdať bez boja, lenže čím bližšie je rozlúšteniu prípadu, tým väčšiemu nebezpečenstvu vystavuje seba i svoju rodinu. Dokáže odhaliť pravdu o vlastnom únose a dokázať svoju nevinu skôr, než bude príliš neskoro?

Mohlo by sa Vám páčiť

Blindspot

Na Times Square je objavená taška s živou mladou ženou vo vnútri. Neznáma je celá nahá a jedinou indíciou k jej identite je tetovanie, ktoré pokrýva celé jej telo. Ona sama totiž netuší, odkiaľ pochádza, ani ako sa na newyorskom námestí ocitla. K prípadu je povolaný agent FBI Kurt Weller, ktorého meno má tajomná žena vytetované na chrbte.

Stratený

Britsko-americký seriál rozpráva o rodine Hughesovcov, ktorých syn Oliver je počas spoločnej dovolenky vo Francúzsku unesený. Otec Tony (James Nesbitt) sa nedokáže zmieriť s tým, že by jeho dieťa mohlo byť mŕtve, a stáva sa absolútne posadnutým. Jeho mnohoročné vyčerpávajúce pátranie ničí nielen jeho samotného, ale aj jeho okolie. Seriál má zatiaľ dve série.

Nezvěstná

Film / seriál
Foto AXN

Réžia Oded Ruskin

Scénár Matt Cirulnick, Gaia Violo

Obsadenie Stana Katic, Patrick Heusinger, Cara Theobold, Amber Agha, Bruno Bichir, Angel Bonanni, Christopher Colquhoun

Dĺžka 10× 60 min.

Rok 2017

AXN streda 11. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC