Dokument

V stopách Attilu, kráľa Hunov

Historický dokument Po stopách Attilu, kráľa Húnov
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

História pozná mnoho veľkých vládcov, panovníkov a dobyvateľov, ale len jeden mal prídomok Bič Boží.

V prvej polovici 5. storočia pred Kristom vládol Hunom, ktorí sa snažili dobyť Európu, obávaný vládca Attila. Hovorilo sa, že kadiaľ prejdú jeho vojská, tam už nikdy tráva neporastie. Okrem datovania rôznych bitiek sme však mali o tomto silnom panovníkovi vždy len kusé informácie. Vie sa, že na panovníckom tróne sedel asi 20 rokov (čo vtedy nebol krátky čas) a jeho vojská sa dostali do Talianska aj Francúzska. Dokonca sa traduje, že jeho hrobka ukrýva mnoho pokladov, lenže ju zatiaľ nikto neobjavil.

Aký teda bol takmer bájny vládca Hunov? Bol naozaj taký krutý? A ako žili jeho poddaní? Blíži sa už odhalenie miesta Attilovej hrobky? Možno, že áno, ako uvidíte v dokumentárnom seriáli V stopách Attilu, kráľa Hunov. Pomerne nedávno totiž archeológovia odhalili obrovské nálezisko v kazašskej divočine, zvanej Altynkazgan. Ruskí archeológovia od roku 2014 toto miesto starostlivo skúmajú a odkrývajú poklady pochované Hunmi. Stanica Viasat History je pri tom, a tak budete môcť sledovať, aké všelijaké poklady (nielen hmotné, ale hlavne informačnej hodnoty) záhadné nálezisko ukrýva. Na všetko asi ešte nebudeme vedieť odpovedať, ale rozhodne sa o Hunoch aj ich najslávnejšom vládcovi dozvieme veľa nového. 

V stopách Attilu, kráľa Hunov

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC