Dokument

Veľké zvieratá: poslední obri

Veľké zvieratá: poslední obri
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

V živočíšnej ríši sa nikdy netrochárilo. Po našej planéte sa už preháňali najrôznejší giganti, ale nešlo len o dinosaurov.

Nemali by sme totiž zabúdať, že veľa naozajstných obrov tu s nami žije aj v súčasnosti. Samozrejme to nie sú žiadni bájni kyklopovia alebo niečo podobné, ale zvieratá, ktorých rozmery a sila budia rešpekt aj obavy. Tým najväčším by bola len súš malá, takže v pravom slova zmysle „kolosy“ musíme hľadať na brehoch stále tajomných oceánov. Napríklad päťtonové tulene slonie patria k najväčším plutvonožcom aj šelmám na svete. Keď sa povaľujú na plážach ako vrecia zemiakov, príliš rešpektu nevzbudzujú, ale opak je pravdou. Svoje o tom vie aj biológ Patrick Aryee, s ktorým môžete vyraziť na dobrodružnú cestu okolo sveta. Okrem tuleňov sloních sa zoznámite bližšie tiež s medveďmi grizly aj mohutnými africkými levmi.

Patricka tieto zvieratá nielen fascinujú, ale hlavne sa snaží prísť na to, prečo narástli do takých rozmerov. Naozaj v prírode platí, že čím väčší, tým lepší? A aké výhody aj nevýhody má megaobezita v kolónke BMI? Ako perlička k úchvatným záberom (občas bolo o život ich získať) s použitím najmodernejších technológií ožije tiež legendárny titanoboa, had veľký ako autobus. Aj v sviatočnom čase sa máte na čo tešiť.

Veľké zvieratá: poslední obri

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD nedeľa 23. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC